Speltips, Halmstad – Gefle 27/7: Bra betalt målspel

Spelbloggare Publicerat: 27 juli 2015

Försvarsstarkt står mot försvarsstarkt och hos ena parten saknas den interna skytteledaren. När Halmstad och Gefle drabbar samman på Örjans Vall är känslan att en målsnål batalj väntar.

Halmstad är som pånyttfödda och har efter sex förlustfria matcher krupit upp över det negativa kvalstrecket och kan skapa sig ett skönt avstånd ner till den absoluta botten vid händelse av en trea här. Janne Jönssons mannar står på 14 pinnar efter 16 matcher, en plats över sträcket med fem plusmål på Sundsvall samt en match mindre spelad än de flesta konkurrenterna i samma tabellskikt.

Formkurvan ser lite annorlunda ut för Gefle. De hade sin peak i början av säsongen, och därefter fallit. Över det hela kan man ändå vara mycket nöjda över sina prestationer och sett till materialet, absolut tabellplatsen – tia är man placerade just nu och det trots att två matcher färre spelats än de flesta seriekonkurrenter. Efter uppehållet är facit två oavgjorda – båda slutade 1-1 – och detta mot Hammarby och borta mot Åtvidaberg.

Fem raka under 2,5 mål

Med Janne Jönsson vid rodret har Halmstad förändrats rejält – och det i positiv bemärkelse. Man har jobbat med grunderna från början och blivit klart bättre med tiden. Defensivt håller man mycket bra nivå och bara 21 mål har släppts in hittills, dock har det bara blivit 12 framåt. På så sätt är man totalt annorlunda från i fjol.

I fyra av de fem senaste matcherna har HBK hållit nollan, men bara max ett mål har gjorts framåt i dessa och alla klivit under 2,5 mål – 10 av 16 under hela året.

Gefle tenderar att falla ihop totalt mot topplagen, men håller annars okej defensiv nivå. Här kommer man sannolikt ha siktet på det oavgjorda resultatet till en början, inte minst nu när den interna skytteledaren Johan Oremo, som stått för sju av lagets 18 mål i serien, är skadad. Av de 15 spelade allsvenska matcher för Gefle har åtta bjudit på max två baljor.

Underspelet på 2,5-målslinan är oddsfavorit, men bör vara större sådan än som ställs ut som av oddssättarna. Synas det med glädje till 1,80x hos Betway. Hittar värde runt sju-åtta punkter neråt, så här är en investering självklar.

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (500 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 27/7
TV:  cmorelivetva logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo cmoreplay logo tv4sport logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Halmstad 2,00 redbet logo
Oavgjort 3,65 redbet logo
Gefle 4,10 bwin logo
Över 2,5 mål 2,12 unibet logo
Under 2,5 mål 1,80 betway logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: