Speltips, Halmstad – Helsingborg 17/11: 1,80-oddsare testas i kvalet

Spelbloggare Publicerat: 17 november 2016

Det vankas kval mellan Allsvenskan och Superettan – Halmstad mot Helsingborg på Örjans Vall, varifrån vi testar lyckan till 1,80 x insatsen.

Först sjabblade de bort direktbiljetten till Allsvenskan, sedan höll de på att göra detsamma med kvalplatsen – men till slut, med nöd och näppe, kunde Halmstad nå det här kvalet, med Dalkurd bara en pinne häck i häl.

Å andra sidan plitas HBK ner som rätt klara underdogs här och faktum är att bara en av de sju senaste matcherna vunnits, vilket är ett anmärkningsvärt svagt facit för en tabelltrea. Superettanklubbarna brukar ju allt som oftast få det svårt i kvalen och kan vara i behov av medvind till matcherna.

Men om vi ska vända på det en gång till; både 2012 och 2013 vann Halmstad det allsvenska kvalet.

Gästerna är i kris; ur resultat- och ekonomisk synvinkel. Organisationen är lidande och det finns en hel del konflikter inom truppen, samt mellan klubb och supportrar. En av de som är starkt ifrågasatta är tränaren Henrik Larsson, som ryktades bort redan under starten av spelåret – men ändå fått fortsatt förtroende.

Men till den här matchen kommer HIF sannolikt med rätt positiv känsla. Vinster över Falkenberg och J-Södra innebar i de två avslutande omgångarna innebar att jagande Gefle kunde hållas på avstånd.

Gästerna spelas

Hemmaplan, ja. Fördelen av det borde öka i kvalmatcher som denna, kontra i vanliga serielunksfajter. Men annars – vad talar för Halmstad denna afton?

Inte mycket, menar undertecknad.

Gästerna är och ska vara favoriter – i min bok till och med större än de är på förhand. Finns intressanta siffror att hämta från flera marknader, men jag föredrar att hålla det enkelt här.

Halmstad hade en hel del flyt som löste den här kvalbiljetten och hade en period där de överpresterade rejält. Känns också som att avståndet mellan Allsvenskan och Superettan är klart större i år, kontra i fjol. HBK håller inte i närheten av allsvensk klass. Punkt.

Därtill saknar Halmstad deras i särklass viktigaste pjäs, kaptenen Fredrik Liverstam, efter att han fått syna det röda kortet i den sista omgången. Betydelsen av kultspelare och påhejare som honom ökar förstås när så mycket är på spel.

Nu avslutade ju Helsingborg serien klart bättre än Halmstad också. Som nämnt, de klubbar som kommer underifrån brukar behöva fördelen av att ha momentum.

Helsingborg att vinna med försäkringen att få pengarna tillbaka vid oavgjort – draw no bet – spelas till 1,80 x insatsen hos Nordicbet, som ni via oss får en unik välkomstbonus hos – på 1 000 + 400 kronor!

Speltips:

Speltips: Helsingborg draw no bet
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Nordicbet (1 000 + 400 kr bonus)
Spelstopp: 18:30, torsdag 17/11
TV:  cmorefotboll logo tvtolv logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: