Speltips Halmstad – J-Södra 25/2: Svenska Cupen

Martin Efvergren Publicerat: 25 februari 2023

Halmstads BK ställs mot Jönköpings Södra i den andra omgången av Svenska Cupens gruppspel. Matchen spelas lördagen den 25 februari 2023 med avspark kl 17:30 på Borås Arena.

Halmstad – J-Södra

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Halmstads sejour i superettan blev bara ettårig och nu gör Magnus Haglunds gäng ett nytt försök att etablera sig i allsvenskan. Mittlåset Baffo/Johansson är alltjämt lagets bärande pjäser och senast man var uppe visade man att man håller högsta klass vad gäller defensiven.

Under året i superettan har man emellertid utvecklat sitt offensiva spel och man har numera flera olika spelmodeller utöver det 4-4-2 som tidigare varit grunden. Mycket av hoppet står också till att nyförvärvet och skyttekungen Viktor Granath kan leverera mål även i en allsvensk kontext.

På försäsongen har man dock inte övertygat. Inför förra helgens bortamöte mot FC Trollhättan hade man tre raka förluster med sig hem från träningslägret i Algarve. Den sviten lyckades man så bryta då man kunde vinna med 1-0 efter att Benjamin Hjertstrand gjort matchens enda mål.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Öppen matchbild

Kontinuiteten är en framgångsfaktor för Halmstad och för Jönköpings Södra är avsaknaden av detsamma en bidragande anledning till de skrala säsonger man har bakom sig. Med nöd och näppe har man klarat sig kvar i superettan de två senaste säsongerna och nu bygger man återigen nytt.

Om vi går två år tillbaka så är det bara en handfull spelare som idag finns kvar i J-Södras trupp. Trotjänaren Fredrik Fendrich har lagt skorna på hyllan och därtill har man en ny huvudtränare i spanjoren Andres Garcia.

Trots dessa förutsättningarna har det sett ganska bra ut på försäsongen. I förra lördagens möte mot BK Häcken blev man dock rätt ordentligt nedplockade på jorden. Man föll med hela 5-0, men riktigt så stora siffror borde det kanske inte ha blivit. J-Södra hade bland annat två stolpskott i den andra halvleken.

Det bör nu bli jämnare när man ställs mot Halmstad på neutral mark. Detta på grund av att HBK av säkerhetsskäl valt att flytta matchen till Borås. Senast lagen möttes vann visserligen Halmstad med hela 5-0 men sedan dess har J-Södra tagit steg i rätt riktning.

Jag räknar med en matchbild där båda lagen vill sätta hög press. Halmstad är klara favoriter men J-Södra har offensiva kvaliteter. Nyförvärvet Pashang Abdulla har sett het ut på försäsongen och var vass även mot Häcken. Mitt spel blir att båda lagen gör mål till 1.77 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos Lucky Sport – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 1.77
Bolag: Lucky Sport
Spelstopp: 17:30, lördag 25 februari
TV: 
Stream:  cmoreplay logo