Speltips, Halmstad – Kalmar 11/7: Väntas sömnpiller till match

Spelbloggare Publicerat: 11 juli 2015

Mer Allsvenskan och bottenstrid. Örjans Vall är platsen, varifrån Halmstad tar emot Kalmar i vad som kan komma att bli ett rejält sömnpiller. Målsnål historia att vänta?

Nästjumbon mot tian. Varken Halmstad eller Kalmar har haft det lätt under den första halvan av spelåret, inte minst de sistnämnda – men så lite som sex pinnar skiljer mellan lagen och bottenstriden är fortfarande helt öppen; egentligen alla på den undre tabellhalvan skulle kunna dras in i den på allvar.

Börjar dock se bättre ut – för båda parter. Halmstad visade prov på formbesked innan uppehållet och hade en streak på tre förlustfria matcher i följd – vilken förlängdes med ännu en match nu senast när man spelade oavgjort borta mot tabelljumbon Åtvidaberg förra veckan. Värt att påpeka är att tre av dessa fyra matcher spelats på bortaplan – alla slutat oavgjort – medan man vann den på hemmaplan.

Kalmars formrad ser också helt okej ut, även om det blivit en hel del oavgjorda resultat på sistone – tre efter varandra, mer bestämt. O-O-O-F-V-V är dock ett facit som får betraktas som bra med seriestarten i bakhuvudet. Nu senast, precis efter uppehållet, kammades en pinne in i hemmamatchen mot AIK, i en match som hade kunnat sluta precis hur som helst.

Värden saknar alltjämt Joseph Baffo, som fått två veckors ledighet efter U21-EM, samt Simon Silverholt, lårskadad. Gästerna har Emin Nouri, avstängd, och Ole Söderberg samt Rasmus Elm, skadade, out.

Bra betalt underspel

Defensiva avbräck i Kalmar alltså, men situationen borde inte ställa till större problem och en stark försvarslinje kan ställas upp. Hur som helst, avbräcket på Söderberg och Nouri är väl egentligen det enda som talar för målrikt – annars lutar det åt en målsnål batalj.

Halmstad spelar en simpel och kanske till stora delar lättläst anfallsfotboll; snackades inför säsongen om att hitta grunderna och sedan utveckla spelet därifrån. Det är också en filosofi man hållit fast vid, det ska inte göras komplicerat. Defensiven är helt okej, men framåt saknas udd och kvalité.

Inte heller Kalmars anfallsfotboll har direkt sprudlat. Det har inte blivit någon Elm-effekt – defensivt tycker jag däremot att smålänningarna sköter sig; faktum är att minst mål släppts in av lagen på den undre delen av tabellen, klart minst till och med.

För båda lagen har 2,5-målslinan blivit understigen i sju av 14 matcher. Fifty-fifty där, men det är främst mot topplagen som det blivit målrika matcher – mot de sämre; oftare tillknäppt och målsnålt.

Här borde båda parter vara hyfsat nöjda med delad pott, framförallt Kalmar. Tror hur som helst inte att vi får skåda någon desperat offensiv vid ett eventuellt oavgjort resultat – säg 1-1 – en bit in i andra halvlek.

Underspelet ska vara storfavorit kontra övern på 2,5-målslinan och max nere på 1,70x i min bok. Nu får vi 1,83x hos Redbet och det är siffror omöjliga att blunda för. Synas!

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Redbet (1 200 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 11/7
TV / Stream:  cmorefotboll logo tv4sport logo viaplay logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Halmstad 2,58 redbet logo
Oavgjort 3,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Kalmar 2,96 redbet logo
Över 2,5 mål 2,05 ladbrokes logo
Under 2,5 mål 1,83 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: