Speltips Halmstad – Varberg 29/7: Västkustderby

Martin Efvergren Publicerat: 29 juli 2023

Västkustrivalerna Halmstads BK och Varbergs BoIS bjuder in till folkfest i lördagens omgång av Allsvenskan. Matchen spelas den 29 juli 2023 med avspark kl 20:00 på Örjans Vall.

Halmstad – Varberg

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Halmstads BK är en av säsongens mest positiva överraskningar så här långt. Magnus Haglund och hans manskap har tagit en gruvlig revansch efter den senaste sejouren i allsvenskan då man nu ser ut att vara ett lag för den övre halvan,

HBK har visserligen bara vunnit en av de fyra matcherna efter sommaruppehållet, men samtidigt har man heller inte förlorat. I juli månad har det blivit tre kryss och en seger och det ger en svit på åtta raka seriematcher utan förlust. Totalt har man spelat ihop 25 poäng på 16 matcher, vilket ger en sjunde plats i tabellen.

Nu kommer man senast från ett mållöst möte mot IFK Göteborg på Gamla Ullevi där man på nytt stod för en gedigen insats.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel Halmstad

Varbergs Bois har haft det kämpigt hela säsongen och det är väl visserligen inget nytt för i år. De senaste säsongerna har man ändå lyckats reda ut det hela till slut, men frågan är om man kan göra det igen. Totalt har man endast skrapat ihop åtta poäng på 16 matcher. Därmed ligger man sist i allsvenskan med sex poäng upp till kvalplats inför den här omgången.

För två omgångar sedan tog Varberg sin första seger för säsongen då man kämpade sig till en 2-1-seger i bottenmötet mot IFK Göteborg på Gamla Ullevi. Därefter har det dock blivit två raka förluster. I sin senaste hemmamatch föll man med 2-1 mot AIK och blev det förlust med 1-0 borta mot Kalmar. Och det trots att hemmalaget fått sin målvakt utvisad med drygt tio minuter kvar av den första halvleken.

Varberg har långtifrån gett upp och man kommer säkerligen med lite extra energi till det här sena västkustderbyt. Halmstad gäller emellertid som favoriter och, som jag ser det, fullt rimliga sådana.

Halmstad och Varberg möttes senast i den sista matchen innan sommaruppehållet. Då gick de förstnämnda segrande med 2-1 efter ett par dramatiska slutminuter. Nu kommer HBK till den här matchen med ett mentalt övertag och därtill ett betydligt bättre fungerande fotbollslag. Det tror jag räcker för att man ska vinna även det här mötet. Mitt spel blir därför en rak etta, att Halmstad vinner till 1.91 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet- Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Halmstad vinner
Odds: 1.91
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 20:00, lördag 29 juli 2023
TV:  Discovery+
Stream: