Speltips Hamburg – Fortuna Düsseldorf 18/9: Uwe Rösler

Simon Pålsson Publicerat: 15 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Fortuna Düsseldorf vill tillbaka till Bundesliga, och möter nu Hamburger SV i premiären i 2. Bundesliga den 18 september 2020.

  Rygga vårt speltips hos bet365!
Annons. Nya kunder hos Bet365. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

2. Bundesliga är tillbaka och det är inga dåliga matcher som står på schemat under premiäromgången. Två klassiska lag i Fortuna Düsseldorf och Hamburger SV gör exempelvis upp på fredagen.

Det var med nöd och näppe som Fortuna Düsseldorf inte klarade av att säkra nytt kontrakt i Bundesliga förra säsongen, och en hel del faller ner på ett par individuella misstag i slutskedet av säsongen.

Då hade Uwe Rösler kommit in som ny huvudtränare och vänt den negativa trenden, och fått bra effekt på delar av sitt tränarskap. Men den effekten planade ut under slutskedet, och när det hela summerades hade Fortuna Düsseldorf inte tillräckligt med poäng för att klara sig kvar.

Det gör att man nu är tillbaka i 2. Bundesliga och där ska försöka studsa upp igen. Det innebär också att man nu får spela mot ett par tunga lag, däribland Hamburger SV, som man inte har spelat mot på många år.

Om vi ser senaste mötena mellan Fortuna Düsseldorf och Hamburger SV får vi skruva tiden tillbaka till säsongen 2012/2013. Då var det en hemmaseger var som gällde, men det säger sig själv att det inte är särskilt relevant längre.

Fortuna Düsseldorf är hetare

Fortuna Düsseldorf har öppnat den här säsongen lovande med idel vinster med 1-0, två i vänskapsmatcher och nu senast en i cupmatchen mot Ingolstadt. Det är ingenting att dra för stora växlar av, men Uwe Rösler är känd som en tränare som vill få till organisationen i sina lag. Det ser han ut att ha gjort i Fortuna Düsseldorf.

För motståndet står alltså Hamburger SV, där det inte direkt är frid och fröjd. Säsong efter säsong misslyckas man med att ta sig upp, och frågan är om man ens mäktar med att vara ett topplag längre? Två vinster på tre försök i träningsmatcherna bådade gott, men sist föll man med hela 4-1 i cupmötet med Dynamo Dresden.

Det gör att vi tror att Fortuna Düsseldorf stretar emot bra här, och en förlust känns inte direkt som ett väntat resultat.

Fortuna Düsseldorf +0,5 (samma spel som X2) spelas till 1,67 gånger krämen hos bet365.

Annons:
  Rygga spelet hos bet365 – Få upp till 1 250 spelkrediter!
Annons. Nya kunder hos Bet365. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Fortuna Düsseldorf +0,5
Odds: 1,67
Bolag: Bet365
Spelstopp: 18:30, fredag 18 september 2020
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: