Speltips, Hamburger – Dortmund 20/11: Mardrömsmatch för tabelltvåan

Spelbloggare Publicerat: 20 november 2015

Volkparkstadion har varit en mardrömsarena för Borussia Dortmund de senaste åren och därför kan vi inte annat än att testa en skrällpollett på värden Hamburger SV under fredagens enda Bundesligamatch.

Glappet mellan den absoluta toppen och mitten är alltjämt stort i Bundesliga, såväl skicklighets- som poängmässigt. Här har vi elvan mot tvåan – efter 12 matcher skiljer redan 14 pinnar dem emellan.

Hur Dortmunds reaktion på det katastrofala fjolåret skulle se ut var oklart på förhand – succé eller nytt fiasko? Även om man har fem pinnar upp till serieledande Bayern München lutar det utan tvekan åt det förstnämnda.

Gjort ett lyft har Hamburger även de – ett ganska rejält sådant. Förra året kom man tredje sist, hade ynka pinnen ner till de två bottenplatserna som skulle innebära direktnedflyttning efter att ha steppat upp under de avslutande matcherna. Nu är man i en klart mer bekväm sits, i mittenskiktet av tabellen med den acceptabla resultatraden 4-1-5.

Bara förlorat en av de sex senaste

Det var inte alltför många år sedan Hamburger brukade vara uppe och fajtas i toppen av Bundesliga – man har tappat extremt mycket, på oerhört lite tid. Men mot just Dortmund, vilket blivit lite av ett klassikermöte, har man fortsatt prestera och statistiken i de senaste årens inbördesmöten är häpnadsväckande.

Bara en (!) av de sex senaste har förlorats medan fyra vunnits och en således slutat oavgjort. Trots det förra årets usla resultat vann man bortamötet med 1-0 och det identiska med detta slutade oavgjort, 0-0.

Det verkar uppenbarligen som att HSV tenderar att steppa upp i matcherna mot Dortmund – därför känns det som att vi har en bräcklig bortafavorit här på Volkparkstadion. Serietvåan har förstås potentialen att dra ifrån och vinna det här med stora siffror, men 9,50-5,50-1,38 är inte siffror jag köper på 1×2-marknaden.

Dortmund vann sju raka matcher innan uppehållet med serien, den inhemska cupen och Europamatcherna inräknade; var fullständigt briljanta. Lite osäkert om formen konserverats under det nästan två veckor långa uppehållet.

HSV har svikit stort på hemmaplan under spelåret, men visade upp formbesked när holländska Heracles kördes över med 5-0 under uppehållet. Vänskapsmatch som vänskapsmatch – dock alltjämt en moralhöjare.

Med största sannolikhet är det Dortmund som kommer lämna planen som vinnare, men 3,50 x insatsen för dubbelchansen 1X är absolut värt en pollett.

Speltips:

Speltips: Dubbelchansen 1X
Odds: 3,50 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (500 kr bonus)
Spelstopp: 20:30, fredag 20/11
TV:  eurosporttva logo (TV-tablå)
Stream:  eurosportplayer logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Hamburger 9,50 mybet logo
Oavgjort 5,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Dortmund 1,38 betrally logo
Över 2,5 mål 1,55 unibet logo
Under 2,5 mål 2,50 titanbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: