Speltips, Hamburger SV – Bayern München 22/1: Klasskillnaden total

Spelbloggare Publicerat: 22 januari 2016

En månad senare och uppehållet är över. Bundesliga återstartar och först ut är tiondeplacerade Hamburger SV och dominanterna Bayern München. Blir det, precis som det brukar, en ensidig historia?

Som vi väntat! Den 20:e december spelades den senaste matchen och nu väntar en fullspäckad helg. HSV och Bayern bjuder på fredagens enda match, innan sex stycken spelas under lördagen och två dagen därpå. Full omgång med andra ord, den 18:e.

Det handlar om mitten mot toppen – precis som väntat. Det är så pass jämnt mellan mittenskiktet och de på Europaplatserna, att HSV från deras tiondeplats – med resultatraden 6-4-7 – bara har fem pinnar upp till sexan Schalke 04, som står med ena foten inne i nästkommande upplaga av Europa League. Å andra sidan – bara sju ner till den negativa kvalplatsen också.

Bayern München, då? Lika dominerande som väntat är de, storklubben. Facit på 17 matcher är 15 vinster, ett kryss och en förlust samt en målskillnad på finfina 46-8. Glappet ner till tvåan Borussia Dortmund är på åtta pinnar och det låter väl inte som en omöjlighet att det skulle kunna tappas, men så bra som Bayern är får risken ses som minimal. Den fjärde raka serietiteln är framför näsan på dem.

Vinner båda halvlekarna?

Uppehållen brukar ofta vara positiva för jättarna eftersom de får ladda upp batterierna helt och hållet – Bayern har ju bollat mellan CL-, det inhemska cup- och seriespelet. Med fräscha ben och huvuden hos tabellettan, då ska väl ett på sin höjd mediokert HSV bara städas undan?

Värdens form var usel redan innan uppehållet och problemen verkar ha följt med till även under det. De tre vänskapsmatcherna som spelats har alla förlorats; mot Ajax, Rot-Weiss Erfurt (tredjedivisionen) samt Young Boys. Mycket rotation förstås, men att rada upp förluster på det sättet tär på moralen.

Genomköraren inför den här matchen, förlorade även Bayern – med 1-2 mot Karlsruher SC, från andradivisionen. Inte optimalt, men det var också två helt olika startelvor på planen. Viss uddlöshet ska ha märkts av – det där handlade sannolikt dock bara om att få fart på spelarnas fötter.

Skadesituationen har lättat en del för Bayern, även om de långtidsskadade pjäserna fortfarande är out. Dock ingenting nytt på tapeten att behöva ta hänsyn till. HSV däremot; de saknar mittbacken Emir Spahic – och att städa om i backlinjen inför en match som denna, när minsta brist i försvarslinjens samspelthet kan bli förödande – inte optimalt.

Bayern brukar ha det oerhört enkelt mot HSV. Vinstsiffrorna i de tre senaste matcherna är: 5-0, 9-0 (h) samt 3-1 (b). Matcher de också vunnit båda halvlekarna i.

Ser inte hur HSV ska kunna sätta käppar i hjulen på Bayerns maskineri och att de tyska jättarna vinner båda halvlekarna spelas till 2,35 x insatsen hos Titanbet. Även handikappspelen kan vara av intresse.

Speltips:

Speltips: Bayern München vinner båda halvlekarna
Odds: 2,35 (Jämför alla odds)
Bolag: Titanbet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:30, fredag 22/1
TV:  eurosporttva logo (TV-tablå)
Stream:  eurosportplayer logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Hamburger SV 14,00 unibet logo
Oavgjort 6,75 betsson logo
Bayern München 1,25 redbet logo
Över 2,5 mål 1,53 redbet logo
Under 2,5 mål 2,63 betway logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: