Speltips, Hamilton Academical – Celtic 24/12: Fira julafton med ett suveränt spel

Spelbloggare Publicerat: 23 december 2016

Fira julafton med klassfotboll från Skottland – och varför inte spetsa till det med ett speltips? Hamilton tar emot Celtic redan 13:30 och vi har hittat ett suveränt spel inför matchen, hämtat från hörnmarknaden.

Botten mot toppen.

Treorna trillar inte in för Hamilton Academical, två raka förluster är uppradade och åtta matcher utan vinst likaså. En hel del kryss ska nämnas, men det räcker inte till en skjuts i tabellen. Man är nere på den undre tabellhalvan, där det är oerhört tätt – niondeplatsen med så lite som en pinne till jumbon och till den övre halvan skiljer det fyra poäng.

Celtic har i praktiken redan säkrat deras sjätte serietitel i följd. Den skotska klubbfotbollen domineras fullt ut; till tvåan tillika ärkerivalen Rangers har man ett försprång på 14 pinnar, med en match mindre spelad. Resultatraden står i 16-1-0 och så klar som dominansen är skulle det inte förvåna om ”The Celts” lunkar igenom serien utan ett enda nederlag.

Fel hörnhandikapp

Nåja, åt det relevanta. Hörnfokus!

Bara för en och en halv vecka sedan möttes just Celtic och Hamilton, fast då i Glasgow – en match som hemmalaget vann med ett mål mot noll efter brutal dominans från första till sista minut.

Vad som var rätt uppenbart, och blir det oavsett vilka Celtic möter, är att motståndarna inte kan flytta upp positionerna nämnvärt oavsett om de jagar i uppförsbacke eller ej. Då blir man sårade, och det rejält.

Så, trots att Celtic ledde från matchminut 36 tilläts Hamilton bara ha bollen runt 25% av tiden. Hörnstatistiken skrevs också 12-2.

Omvänd plan och det kan säkerligen se lite annorlunda ut – men här ska Celtic föra dansen… Detta borde också avspeglas i hörnstatistiken på nytt.

Lite intressant är att hörnhandikappet är detsamma som målditot, -2,0. I min bok borde det första handikappet vara på i alla fall -3,0 med siffrorna runt fifty-fifty på över-/underspelet.

Celtic -2,0 hörnor (asian handicap) – insatsen tillbaka om de skapar exakt två fler – spelas till 1,80 x polletterna hos Bet365, vars välkomstbonus är på 1 000 kronor. Här borde risken för oddsdropp ses som överhängande och vår uppmaning blir således; skynda, fynda!

Speltips:

Speltips: Celtic -2,0 hörnor (asian handicap)
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 13:30, lördag 24/12
TV:  tvfyrasport logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: