Speltips Hammarby – BP 9/6: Pressat hemmalag

Martin Efvergren Publicerat: 9 juni 2023

Ett formsvagt Hammarby tar emot den formstarka lokalkonkurrenten BP i fredagens enda match från Allsvenskan. Matchen spelas fredag den 9 juni 2023 med avspark kl 19:00 på Tele2 Arena.

Hammarby – BP

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Hammarby har verkligen inte fått det att lyfta så här långt och nu börjar läget bli alltmer pressat. På tolv spelade seriematcher har man endast skrapat ihop tretton poäng, vilket gör att man är närmre en bottenstriden än den toppstrid man siktat mot.

Derbysegern mot Djurgården blev inte den vändpunkt som Marti Cifuentes och hans manskap hade hoppats på. Man gjorde det visserligen okej i de två efterföljande bortamatcherna, med det räckte bara till kryss mot både IFK Göteborg och Degerfors.

Därefter blev man rejält avklädda i sin senaste hemmamatch mot det Värnamo som man också föll i båda mötena förra säsongen. Gästerna vann med 2-0 och i söndags gick Bajen på nytt mållösa i 0-0-matchen mot Halmstad på Örjans vall.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

BP är undervärderade

För bottentippade nykomlingen BP är läget betydligt muntrare. Trots en tuff inledning i återkomsten till allsvenskan har man lyckats resa sig på ett sätt som få hade kunnat förutspå. På sina elva matcher har man tagit 19 poäng och nu går man för att kliva förbi Djurgården och därmed bli bäst i stan.

Sedan 5-0-förlusten borta mot Elfsborg har BP gjort det sensationellt bra med endast ett litet snedsteg. På de åtta senaste matcherna har man tagit sex segrar, ett kryss och en förlust.

Det enda nederlaget kom i den senaste hemmamatchen mot Sirius, men i lördags kunde man studsa tillbaka och ta en imponerande bortaseger mot IFK Norrköping. Framförallt försvarade man sig väl mot ett hemmalaget som, i den andra halvleken, hade ett stort spelövertag. En taktiskt väl genomförd match gav ändå BP en meriterande 2-0-seger.

Trots BP:s framfart och Hammarbys fyra raka utan seger är det hemmalaget som gäller som klara favoriter här. Ett rakt spel på att Hammarby vinner ger omkring 1.68 gånger insatsen.

Bajens offensiv har varit syrefattig och uddlös i de senaste matcherna och i takt med att pressen utifrån ökar tror jag inte att det blir enklare. Nu ställs man mot ett BP som är väldigt trygga i sin spelmodell där matchplanen man hade i Norrköping bör kunna fungera väldigt väl även här. Deras fembackslinje kommer med all sannolikhet göra det svårt för Bajen att hitta de ytor som de vill åt.

Sammantaget gör detta att jag tror på en mer tillknäppt tillställning. Mitt spel blir att det kommer göras under 3 mål (asian) totalt till 1.71 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 3 mål (asian)
Odds: 1.71
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, fredag 9 juni 2023
TV: 
Stream:  Discovery+