Speltips, Hammarby – Falkenberg 13/7: Fortsätter överskattas av oddssättarna

Spelbloggare Publicerat: 12 juli 2015

Tre viktiga pinnar ligger i potten när Hammarby får besök av Falkenberg på Tele2 Arena i en match som spikar den första halvan av Allsvenskan. Ena parten är i bättre form och de får vårt förtroende till överdrivet bra betalt.

Samma visa, som så ofta. Nykomlingar som till en början briljerar; skräller, vinner och plockar en bra tabellposition – för att sedan komma tillbaka till verkligheten. Fenomenet är känt, och Hammarby är ett praktexempel på detta.

Med tre vinster, två oavgjorda och en förlust på de sex inledande matcherna var Hammarby uppe och nosade på toppen, men efter den där superstarten har man radat upp nio vinstfria matcher i följd och hybrisen, eller hajpen, som skapades runt laget har istället skiftat över till att bli krisstämplade. Bara en pinne skiljer ner till kvalplatsen och det ser trots allt ut att bli bottenstrid in i det sista, skulle inte alls bli förvånad om HIF trillar ur serien direkt.

Nu råder dessutom stora skadeproblem i truppen; Oliver Silverholt och Pablo Pinones-Arce är helt out med skador tillsammans med flera breddspelare, Måns Söderqvist avstängd och Kennedy Bakircioglus status är osäker. Därtill är nyförvärven inte redo för spel ännu.

2-2 mot Elfsborg senast

Gästernas skadesituation har lättats upp rejält och nu saknas bara långtidsskadade Godsway Donyoh samt Zlatan Krizanovic. Tillbaka i truppen får man bjässen Hakeem Araba som håller på att utvecklas till en mycket intressant spelare. Med honom på topp – får FFF in en extradimension.

Var en tid sedan som FFF fick fira en vinst senast, fyra matcher närmare bestämt, men det är ett tufft spelschema man haft med matcher mot Sundsvall, Norrköping, AIK och Elfsborg – på dessa har det blivit två oavgjorda och således lika många förluster. Med en skörd på 13 pinnar på 14 matcher är man både en plats och pinne under just Hammarby i tabellen – ett äkta sexpoängsmöte är det med andra ord vi har att se fram emot.

Förra veckan lämnade ”laget vid havet” positiva besked. Man spelade mycket inspirerat och hämtade in 0-2 till 2-2 hemma mot Elfsborg – en pinne man absolut gjorde sig förtjänta av. Nu väntar ett motstånd med liknande spelidé och med positiva minnen från den matchen borde man ses med god möjlighet att kamma in någonting av värde till tabellen från Tele2 Arena.

När det är ett möte mellan två bottenkonkurrenter och ena parten inte vunnit på nio raka matcher – då finner jag det underligt att de står i 1,62x inför matchen. Senast lagen möttes på Tele2 Arena, i Superettan 2013, vann FFF med 3-0. Lär inte bli liknande siffror nu, men Hammarbys stora favoritskap köper jag hur som helst inte.

Falkenberg +1,0 mål asian handicap (pengarna tillbaka vid uddamålsförlust) spelas till 1,86x med gott samvete.

Speltips:

Speltips: Falkenberg +1,0 mål asian handicap
Odds: 1,86 (Jämför alla odds)
Bolag: ComeOn! (3 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 13/7
TV / Stream:  cmorefotboll logo cmoreplay logo tv4sport logo viaplay logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Hammarby 1,62 redbet logo
Oavgjort 4,20 redbet logo
Falkenberg 6,20 redbet logo
Över 2,5 mål 1,80 ladbrokes logo
Under 2,5 mål 2,12 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: