Speltips, Hammarby – Helsingborg 10/4: Två defensivt svaga lag

Simon Pålsson Publicerat: 9 april 2016

Det har darrat betänkligt i både Hammarby och Helsingborg under den allsvenska säsongsinledningen. Ligger vägen öppen för en målrik historia när lagen drabbar samman, månne?

Inledningen på Allsvenskan har inte varit någon succé för varken Hammarby eller Helsingborg, två lag som många redan innan säsongen var väldigt osäkra på. Hammarby hävdar ihärdigt att de är inne i en process, medan Helsingborg renoverar både sin arena, sin organisation och sitt lagbygge.

Trots detta kan inget av lagen vara vidare nöjda med sin säsongsinledning. Visst, Helsingborg gjorde en fin match uppe i Gefle och kunde kommit därifrån med tre pinnar. 1-1 är dessutom ett ok resultat i en svår bortamatch i en premiär. 1-3-förlusten i hemmapremiären, där skåningarna dessutom hade ledningen med 1-0, svider nog desto mer och visade prov på lagets klara defensiva brister.

Hammarby då? Efter att ha satt publikrekord i sin premiär, med närmare 32 000 åskådare på Tele2 Arena, fick de jaga som yra höns när nykomlingen Öresunds FK lekte med dem i första halvlek. Spelet jämnades ut i andra halvlek, men 1-1 hemma mot en nykomlingen är aldrig ok. 4-1-förlusten borta mot Elfsborg senast vittnar också smärtsamt tydligt om att laget har stora brister, inte minst defensivt.

Två lag med brister i defensiven

Den gemensamma nämnare är alltså den bristfälliga defensiven, som i båda lagen bottnar i en bristande organisation och möjligen också aningen för svaga spelare. Om vi kikar på Hammarbys och Helsingborgs trupper ser vi ganska klart att de inte hör hemma i en allsvensk toppstrid.

Det finns dock vissa offensiva attribut som är intressanta i båda läger. Dejan Bojanic, Jordan Larsson och bröderna Wede är hot för skåningarna. I Hammarby är nya brassen Alex och Fredrik Torsteinbø spelare som visat prov på kvalité framåt. För att inte tala om Kennedy, såklart.

Inför ett på nytt välfyllt Tele2 Arena förväntar vi oss ett Bajen som kliver fram i banan och går för att göra ett par mål här. Underlaget, det minst sagt snabba plastet, är till fördel för det lag som är klart mest vant vid det – nämligen Hammarby. Vi blir inte förvånade om det här blir en målrik historia, men troligast känns det att vi ser mål från hemmalagets sida.

Därför spelar vi Hammarby över 1,5 mål i matchen till 1,99 gånger pengarna hos Redbet.

Speltips:

Speltips:  Hammarby över 1,5 mål
Odds:  1,99 (Jämför alla odds)
Bolag:  Redbet (Unik: 2 000 kr bonus)
Spelstopp:  15:00, söndag 10/4
TV:    cmorefotboll logo cmorelivefyra logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: