Speltips, Hammarby – Helsingborg 18/10: Skadeskjutet hemmalag i farozonen

Simon Pålsson Publicerat: 17 oktober 2015

Två tunga avbräck ställer till det för Hammarby IF när de under söndagen får besök av Helsingborgs IF. Kan skåningarna ta fler poäng på Tele2 Arena den här säsongen?

Uppehållet kom inte särskilt lämpligt för Hammarby IF, som plötsligt hade hittat tillbaka till sin form. Tre raka segrar på de tre avslutande matcherna och dessutom inte ett enda insläppt mål bakåt.

Nu har det gått två veckor sedan 3-0-vinsten borta mot jumbon Åtvidaberg. Det var två veckor Hammarby troligen helst hade varit utan. Nu väntar ett betydligt tuffare motstånd och risken är att laget tappat den ånga de lyckats få upp.

Tråkigt nog för hemmalaget kommer de till matchen mot Helsingborgs IF med två tunga avbräck. För det första får de som bekant klara sig utan Erik Israelsson, vars skada efter derbyt gör att han inte kan spela mer den här säsongen. Därtill saknas lagkaptenen och hänföraren Kennedy Bakircioglu som åkt på en blödning i låret.

Ett Helsingborg med potential

Helsingborgs IF däremot saknar Mikael Dahlberg och Dejan Bojanic. Den förstnämnda har spelat sporadiskt under säsongen och lär inte saknas. Helsingborg är hur som helst ett lag med fin potential och som blandar högt med lågt i sina prestationer.

Vinst hemma mot Elfsborg senast och en poäng på Tele2 Arena, fast då mot Djurgårdens IF, är två fina resultat. Det blandas med fem raka förluster dessförinnan, visserligen mot idel formstarka lag eller lag som hör hemma i toppen av tabellen. Henrik Larsson har fått viss fason på sitt lag, men prestationernas ojämnhet är fortfarande ett problem.

I våras när de båda lagen drabbade samman tog Helsingborg en uddamålsseger, 1-0. Inför det här mötet målar spelbolagen upp Hammarby till skyhöga favoriter och den raka ettan ligger så lågt som 1,62 hos bet365. Det tycker vi är en närmast löjlig överskattning, inte minst med tanke på de tunga avbräcken för hemmalaget.

Därför tänker vi spela X2, alltså oavgjort eller Helsingborg att vinna matchen. Spelet ger 2,30 gånger pengarna hos bet365 och det är väldigt bra betalt. Skåningarna bör ha goda möjligheter att knipa minst en pinne på Tele2 Arena för andra gången den här säsongen.

Speltips:

Speltips:  X2 (Oavgjort/Helsingborg vinner)
Odds:  2,30 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  17:30, söndag 18/10
TV:   cmorefotboll logo(TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Hammarby IF  1,69 betsson logo
Oavgjort  4,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Helsingborgs IF  5,10 unibet logo
Över 2,5 mål  1,70 unibet logo
Under 2,5 mål  2,25 bet365 logoRegler och villkor gäller.

 

Oddsens motsvarighet i procent: