Speltips Hammarby – IFK Göteborg 1/10: Formstarkt möte

Axel Sjödin Publicerat: 1 oktober 2023

På söndag får vi följa ett spännande möte mellan två av seriens mest formstarka lag i form av Hammarby och IFK Göteborg.

Hammarby - IFK Göteborg

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Söndagens allsvenskan avslutas med ett trevligt möte mellan två lag som har gått som tåget på senare tid. Hammarby har börjat närma sig fjärdeplatsen samtidigt som IFK Göteborg har skjutit upp i tabellen som en raket den senaste månaden och nu står tre viktiga poäng på spel för båda lagens del.

Då Djurgården verkligen har tappat form så har Hammarby goda möjligheter att försöka lägga beslag på fjärdeplatsen som eventuellt kan innebära Europaspel nästa säsong. Sedan dubbelmötet mot Twente har vi fått se ett helt annat Hammarby vars defensiv har varit nyckeln till framgång.

De ser stabila ut på ett helt annat sätt än vad de gjorde under den första halvan av säsongen och har nu tre vinster på sina fyra senaste matcher. Segern borta mot Varberg senast satt dock långt inne då det dröjde fram till den 80:e minuten innan Jusef Erabi kunde trycka dit det avgörande målet. Det var iallafall Hammarbys fjärde hållna nolla på deras sex senaste matcher vilket vittnar om förändringen i deras spelsätt.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

IFK Göteborg är i storform

Trots att Blåvitt fortsatt bara har tre poäng ner till Sirius så är det inte längre något snack om superettan i Göteborg. De har lyckats ta smått sanslösa 16 poäng av 18 möjliga på de sex senaste omgångarna där deras enda poängtapp kom borta mot Malmö.

Änglarna flyger fram i tabellen och i och med deras nyvunna framgångar så passade klubblegendaren Marcus Berg på att avsluta karriären i veckan, men utöver Bergs frånvaro har Blåvitt inga skadebekymmer eller avstängningar inför söndagens tuffa match. De har haft stora problem med Hammarby på senare år, inte minst på Tele2, men med den formen de är i nu så kan man inte räkna bort dem helt och hållet.

IFK Göteborg spelade även de en målsnål match senast mot Mjällby senaste omgången där det avgörande målet kom först i den 84:e minuten och precis som Hammarby så har de lyckats täppa till försvaret på ett övertygande vis under hösten. Det är inte en helt lätt match att spela på på 1X2-marknaden men det är någorlunda lockande odds på underspelet då det är två defensivt starka lag som möts. För 1.98 gånger pengarna spelar vi därmed på under 2,5 mål hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.98
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 17:30, söndag 1 oktober
TV: 
Stream:  TV4 Play, Discovery+