Speltips Hammarby – Mjällby 9/5: Hemmastarka

Martin Efvergren Publicerat: 9 maj 2023

Ett alltmer pressat Hammarby IF gästas av Mjällby AIF i den sjunde omgången av allsvenskan. Matchen spelas tisdag den 9 maj 2023 med avspark kl 19:00 på Tele2 Arena.

Hammarby – Mjällby

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Hammarby har fått en tuff start på säsongen. Mot de förväntade topplagen har man inte räckt till och facit så här långt är fyra förluster och två segrar. På hemmaplan har man besegrat Degerfors och Varberg. Samtliga fyra förluster har kommit mot bra motstånd på bortaplan.

I torsdags tog Bajen sig an IFK Norrköping på Parken och det blev en jämn och tät tillställning. Det var viss fördel Hammarby vad gäller bollinnehav, men det var hemmalaget som visade sig vara spetsigast framåt. Totte Nyman gjorde skillnaden då han tryckte dit två mål i slutskedet av matchen och slutresultatet blev 2-0.

Därmed har Hammarby förlorat mot Häcken, AIK, Malmö och Norrköping. Det är förstås inte tillräckligt bra om ambitionen är att utmana om en topplacering.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Formsvaga lag

Mjällby AIF är två poäng bättre än Hammarby, men deras trend har vikt nedåt i de senaste matcherna. Man fick annars en strålande start på säsongen då man kvalificerade sig för final i Svenska Cupen efter att ha slagit just Hammarby med 1-0 i semifinalen.

Därefter inledde Anders Torstenssons manskap allsvenskan med ett kryss och två segrar på de tre första matcherna. På de tre senaste matcherna har det sedan bara blivit en poäng och noll mål framåt. Man föll borta mot BP och följde upp det med en knapp förlust hemma mot Elfsborg. I onsdags kunde man sedan spela 0-0 då man gästades av AIK på Strandvallen.

Förra säsongen vann Hammarby båda mötena mot Mjällby, men när de senast möttes vann alltså de sistnämnda med 1-0. Mjällby försvarade sig oerhört kompakt i den matchen och det är alltjämt deras styrka. I de senaste matcherna har man dock varit alltför uddlösa framåt.

Detsamma kan sägas om Hammarby vars unga anfallsuppsättning har haft svårt att hävda sig mot de bästa. Nu är man piskade att vinna och jag tror att man är kapabla att hantera den pressen. Hemma på Tele2 Arena har man vunnit alla sina fem tävlingsmatcher den här säsongen och man lär komma att diktera den här matchen.

Mjällby är försvarsstarka och kommer vara kompakta i och runt det egna straffområdet. Kan Hammarby (och dess supportrar) bara bibehålla tålamodet bör man kunna nöta ner gästerna från Listerlandet. Mitt spel blir Hammarby -1 (asian handicap) till 2.10 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Hammarby -1 (asian)
Odds: 2.10
Bolag: Betinia
Spelstopp: 19:00, tisdag 9 maj
TV: 
Stream:  Discovery+