Speltips, Hammarby – Örebro 13/9: Ett par snäpp för stor favorit

Simon Pålsson Publicerat: 12 september 2015

Örebro SK tar sig till Tele2 Arena för att möta Hammarby IF i ett väldigt viktigt möte för bottenstriden. Känslan är att det ena laget blivit lite väl stora favoriter inför matchen.

Med åtta omgångar kvar av årets allsvenska fotbollssäsong är det ett utsatt läge som vi hittar Örebro SK i. Trots att man övertygade stort under försäsongen och cupspelet i våras har man inte lyckats nå upp till sin fulla potential under säsongen och har därför bara samlat ihop 17 poäng på sina 22 matcher. Det är på tok för dåligt.

Lite samma sak gäller faktiskt för Hammarby IF. Nykomlingen tog serien med storm under de inledande matcherna, men har kommit ner på jorden efter det. En dålig period mitt i säsongen gjorde att man på allvar blandades in i bottenstriden, men i skrivande stund har man lyckats skaffa sig ett avstånd på sju poäng ner till kvalplatsen.

Skulle Örebro plocka tre pinnar på Tele2 Arena skulle det dock plötsligt bara vara fem poäng ner till kvalplatsen för Hammarby. Det är med andra ord några poäng kvar innan det allsvenska kontraktet kan anses vara säkrat.

Hemmalaget har blivit för stor favorit

Vad som är intressant inför matchen är att spelbolagen håller hemmalaget Hammarby som ganska klara favoriter till att plocka tre poäng. Trots att formen inte är den bästa och trots att Örebro faktiskt visat lovande tendenser på sistone får vi inte mer än 1,69 på den raka ettan hos ComeOn. Det känns på tok för lågt.

Båda lagen kommer med i stort sett fläckfria uppställning då man är skonade från både skador och avstängningar. Med tanke på att Örebro faktiskt har en seger mot BK Häcken färskt i minnet, samt att Hammarby inte har lyckats vinna på tre raka hemmamatcher, tror vi att gästerna har en god chans att knipa en pinne.

2,20 gånger pengarna för X2 är hur som helst något för högt och vi tycker, som sagt, att Hammarby blivit lite väl stora favoriter inför mötet. Därför spelar vi en mindre slant på att Örebro kniper minst en pinne och hoppas att den inbördes statistik med två raka kryss håller i sig.

Speltips:

Speltips:  X2 (Oavgjort eller Örebro vinna)
Odds:  2,20 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  15:00, söndag 13/9
TV:    cmorefotboll logo(TV-tablå)
Stream:   viaplay logocmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Hammarby  1,78 redbet logo
Oavgjort  4,00 redbet logo
Örebro  5,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål  1,80 mybet logo
Under 2,5 mål  2,10 bet365 logoRegler och villkor gäller.

 

Oddsens motsvarighet i procent: