Speltips, Hammarby – Östersund 4/4: Bäddat för målpartaj

Spelbloggare Publicerat: 3 april 2016

Måndagens enda match från Allsvenskan bjuder Hammarby och Östersund på när omgång ett ska avslutas. Tele2 Arena är platsen – och vi satsar polletterna på målmarknaden.

Snabblänkar: Oddsen | Speltipset | Läsarnas röst | Statistiken | Startelvorna

Svårt att veta var Hammarby står. Undertecknad har varnat för att de kan bli en besvikelse i andra speltips och texter här på sajten, i alla fall i relation till oddssättarnas något skeva åsikter. Däremot är Bajen ett underhållande lag att följa med deras starka vilja att spela offensiv fotboll, nästan oavsett motstånd. Vad kan det bli – en plats i mittenskiktet på sin höjd?

Östersund är debutanter i Allsvenskan och har varit en stor snackis under vintern. Olikt de flesta uppstickare, har de varit extremt kaxiga – man är i Allsvenskan för att överraska och spela fotboll. Vad det slutar i, det är svårt att sia, men jag tror att de kan få det svårt då det finns vissa frågetecken på huruvida de hanterar att luta bakåt i positionerna mot starkare motståndare. Det här blir en bra kraftmätare.

ÖFK lite naiva?

En hel del upp och ner för Hammarby under försäsongen; blandade resultat och prestationer – allt från rena bottennapp till fenomenala prestationer. Semifinalen nåddes i Svenska Cupen, men väl där blev Häcken ett nummer för stort när siffrorna som prydde resultattavlan skrevs 2-3.

Precis som det resultatet antyder har Hammarby imponerat och svikit på varsitt område – offensivt respektive defensivt. Med Alex på topp har de fått in ännu en dimension, även om han möjligtvis upphajpats lite väl, i anfallsspelet.

På andra sidan står ett Östersund som uttalat att de är i Allsvenskan för att spela boll; inte backa hemåt och ställa upp några försvarsbussar utanför straffområdet, som så många nykomlingar gör. Frågan är om de inte kliver in i det svenska finrummet med en lite naiv inställning? Skillnaden mellan Superettan och Allsvenskan är trots allt enorm.

Två parter som vill spela fotboll på Tele2 Arenas fina och lättspelade plastmatta – i min bok luktar det här målrikt.

Nu verkar det dessutom som att HIF:s vänsterback Stefan Batan och balansspelare Johan Persson missar matchen med skador. Två stora, defensiva avbräck.

Över 2,5 mål spelas till 2,0 x insatsen.

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 2,0 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 4/4
TV:  cmorefotboll logo cmorelivetre logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Hammarby 1,79 redbet logo
Oavgjort 3,75 unibet logo
Östersund 5,1 redbet logo
Över 2,5 mål 2,0 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Under 2,5 mål 1,83 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: