Speltips Hammarby – Varberg 22/4: Studsar tillbaka

Martin Efvergren Publicerat: 22 april 2023

Hammarby IF och Varbergs BoIS står båda på tre poäng inför det här mötet i den fjärde omgången av allsvenskan. Matchen spelas lördag den 22 april 2023 med avspark kl 15:00 på Tele2 Arena.

Hammarby – Varberg

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Hammarby fick en fin start på allsvenskan då man kunde mala ner Degerfors hemma på Tele2 Arena i premiären. Därefter har man ställts mot tuffare motstånd på bortaplan där man kammat noll. Nu är man pressade att bevisa att man är ett lag som är bra nog för toppstrid.

I den andra omgången begav Bajen sig till Hisingen för att möta BK Häcken och där tog det roliga mer eller mindre slut redan efter en kvart. Hammarby gav bort ett tidigt 2-0-underläge och föll till slut med 3-1. Spelmässigt var det emellertid en rätt okej insats av Marti Cifuentes manskap.

Därefter väntade så ett derby mot ett revanschsuget AIK på Friends Arena och där kom Hammarby inte upp i normal kapacitet. En blek insats av gästerna gav en fullt rättvis 2-0-förlust.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett påkopplat Hammarby

Varbergs BoIS står på samma poäng som Hammarby efter tre omgångar, men till skillnad från Bajen är man alltjämt obesegrade. Av allt att döma har Joakim Persson återigen, med minsta möjliga budget, snickrat ihop ett lag som kommer att vara svårslagna i allsvenskan.

I premiären såg Varberg ut att gå mot en seger borta mot Mjällby. Under ett par minuter i den andra halvleken tappade man dock fokus och hemmalaget kunde kvittera Varbergs 2-0-ledning. Därefter tog man emot Elfsborg under mycket blåsiga förhållanden och trots spelmässigt övertag för gästerna förblev matchen mållös. Förra helgen tog man emot Sirius och fick en drömstart sedan Oliver Alfonsi gjort 1-0 redan efter sju minuter. Med kvarten kvar av matchen kunde sedan Sirius utjämna till 1-1 vilket blev slutresultatet.

Nu väntar så en tuffare uppgift för Jocke Perssons BoIS och man gäller som stora underdogs inför den här matchen. Förra säsongen föll man med hela 5-1 mot Hammarby på Tele2 Arena och jag har svårt att se att Varbergs förlustfria svit kommer att bestå efter den här matchen.

Hammarby har en hel del att bevisa efter den svaga insatsen i derbyt och Varbergs chans är att hålla tätt och försöka få både hemmapublik och Bajen-spelare frustrerade. Jag tror dock att Hammarby är så pass trygga i sin spelidé att de inte kommer att ge vika och om/när 1-0 kommer lär det väldigt tufft för Varberg att resa sig. Mitt spel blir Hammarby -1.5 (asian handicap) till 1.88 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Hammarby -1.5 (asian
Odds: 1.88
Bolag: Expekt
Spelstopp: 15:00, lördag 22 april
TV: 
Stream:  Discovery+