Speltips, Hannover 96 – Borussia M’gladbach 15/4: Hörnobjekt dubblar insatsen

Spelbloggare Publicerat: 15 april 2016

Den hopplösa tabelljumbon Hannover 96 tar emot femteplacerade Borussia M’gladbach på HDI Arena och då försöker vi dubbla insatsen med ett hörnspel.

Tvärsist och utan praktiskt chans att överleva i serien sedan månader tillbaka – för Hannover 96, som endast plockat fyra pinnar på de 15 senaste matcherna, vunnit en och spelat en oavgjord, har spelåret anno 2015/16 varit en ren och skär mardröm. Med ett snitt på 0,6~ inspelade pinnar per fajt är det bara att plocka upp kontraktspappren och riva sönder dem.

Gladbach har inte heller nått upp i maximal nivå – kan också förklaras med att den tyska förstadivisionen, efter toppduon bestående av Bayern München och Borussia Dortmund, är oerhört jämn – men slåss fortfarande om den åtråvärda bronsmedaljen, vilket skulle innebära plockat respass ut i det europeiska finrummet, CL. Upp dit skiljer fyra pinnar medan en handfull plusmål håller klubben ovanför död mark.

Tät hörnmatch?

Orsaken till varför Gladbach inte kunnat hålla en bättre nivå i seriespelet är – bortaspelet. 3-2-9 är facit på resande fot, vilket kan jämföras med 11-1-3 hemma. Med den statistiken i huvudet, då känns den raka tvåan inte speciellt lockande, trots den rådande klasskillnaden, motivationsfaktorn och Hannovers usla form.

Kliver istället in på ett spel till Hannovers favör – dock på hörnmarknaden. Tabelljumbon kan spela avslappnat, helt utan press, och kommer från en lyckad bortaresa till huvudstaden där 2-2 löstes mot trean Hertha Berlin. Höjer självförtroendet – kanske blir de mer benägna till att försöka föra spelet här?

Detta är två parter som i regel skapar oerhört få hörnsparkar – Gladbach snittar 3,9 framåt per bortamatch och motståndarna 4,4. Hemmastatistiken för Hannover är 4,1-4,3. Ganska snarlikt från fjolåret.

Tror ändå att Hannover kan bjuda upp till dans och då ska de också ha en bra möjlighet att hänga med i ”hörnfajten”. De spelas med +1,0 hörnor (asian handicap) – insatsen tillbaka vid en färre än motståndarna – till dubbelt betalt hos Bet365.

Speltips:

Speltips: Hannover 96 +1,0 hörnor (asian handicap)
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:00, fredag 15/4
TV:  eurosporttva logo (TV-tablå)
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: