Speltips, Helsingborg – AIK 19/7: Hårt matchat AIK får det svårt på Olympia

Spelbloggare Publicerat: 18 juli 2015

Utspelade senast och halvdan form – trots detta bör Helsingborg ha en fin chans att kunna ställa till det för AIK, som kan tendera att vara tröttkört, i söndagens match på Olympia. 

AIK behöver lösa en trea för att haka på den allsvenska toppstriden. Man hittas just nu på femteplatsen med sju pinnar upp till serieettan och fyra till Europaplatserna. En förlust skulle kanske inte innebära att man är helt körda i titeljakten, men tufft skulle det utan tvekan bli, speciellt nu när seriespelet varvas med det i Europa League.

Värden Helsingborg cirkulerar runt i mittenskiktet av tabellen; är på niondeplatsen och för dem handlar det om att skapa ett bekvämt avstånd ner till botten, där flera av lagen börjar visa prov på formbesked. Det är så pass jämnt att bara fem pinnar skiljer ner till kvalplatsen och ytterligare en till den andra direktnedflyttningsplatsen. Toppstriden är ute ur tankarna sedan en bra tid tillbaka; både för att avståndet är så pass stort och att det helt enkelt inte finns kvalité för den.

Skrällchans

Såhär på pappret talar det mesta för AIK, absolut – men det finns en del saker som talar för att vi skulle kunna få skåda en skånsk seger här under söndagen. En sak ser jag i alla fall som självklar: solnaiternas favoritskap har blivit alltför stort.

Raka tvåan står i skrivandets stund som bäst i 2,26 – det kan jämföras med Djurgården som stod 24 punkter högre när vi rekade dem när de besökte Olympia för en vecka sedan. Och just nu är det tveklöst att DIF är snäppet bättre än AIK. Visar lite på hur skevt oddsen ändå blivit satta.

Fem matcher har AIK avverkat sedan uppehållet, detta inom loppet av två veckor. Tär såklart på krafterna och nu har man bara fått vila tre dagar sedan 2-0-vinsten mot Shirak i EL-kvalet. Statistiken visar också på att lag i regel presterar sämre när de bara haft max tre dagar mellan den senaste matchen, kontra fyra eller fler.

Målvakten Patrik Carlgren och Sauli Väisänen är alltjämt out för AIK medan HIF:s enda nämnvärda avbräck är på Emil Krafth och tillbaka i truppen får man Emmanuel Boateng – ett stort plus.

Visst, HIF blev utspelade av Djurgården på Olympia förra veckan och förlorade dessförinnan med 2-3 borta mot Häcken – nu tror jag dock att en efterlängtad trea kan komma mot ett AIK som fortfarande inte lyckats vinna på bortaplan i Allsvenskan på sju försök.

Helsingborg draw no bet finns till 2,35x hos Unibet och det är spelvärt.

Speltips:

Speltips: Helsingborg draw no bet
Odds: 2,35 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 17:30, söndag 19/7
TV cmoresport logo cmorelivetre logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo cmoreplay logo tv4sport logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Helsingborg 3,30 unibet logo
Oavgjort 3,60 redbet logo
AIK 2,26 redbet logo
Över 2,5 mål 1,80 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Under 2,5 mål 2,06 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: