Speltips, Helsingborg – Djurgården 13/7: Vinnare hittad i känslosam match

Spelbloggare Publicerat: 12 juli 2015

Blåränderna från Stockholm reser ner till Skåne, i ett försök att stjäla tre pinnar från Helsingborg, i en match som kommer väcka starka känslor för såväl spelare, ledare som fans.

Förra årets premiär skulle bli en stor fotbollsfest, istället slutade den i tårar. En Djurgårdssupporter misshandlades till döds utanför arenan, vilket också innebar att matchen avbröts när supportrarna klev ner från läktaren. Nu ska det handla om – fotbollen.

Henke Larsson håller på att mixa ihop någonting intressant med sitt Helsingborg och framtiden ser ljus ut för klubben, men just nu är det tydligt att man inte håller för toppen. Med resultatraden 5-2-6 är man nia i tabellen – en vinst skulle ta dem upp den övre tabellhalvan, medan man i sämsta fall står kvar på samma position efter att omgången spikats.

Man är ojämna i sina prestationer; imponerande vinster följs upp av usla prestationer – faktum är att man bara vunnit två matcher i följd en gång under säsongen. I omstarten reste HIF till Bravida Arena där Häcken väntade; matchen förlorades med 2-3, trots att den leddes två gånger om. Det bjöds på bländade anfallsspel, men svajigt försvarsspel.

På hemmaplan har HIF fyra vinster, ett kryss och en förlust – ett mycket fint facit, men nämnas ska är att fem av motståndarna varit sådana som just nu hittas på den undre halvan av tabellen. Det är istället under den andra halvan av serien som de svåra hemmamatcherna väntar.

På frånvarofronten är situationen oförändrad från senast. Emil Krafth, Emmanuel Boateng samt Mohamed Ramadan är out med skador.

”I bästa möjliga tillstånd”

På andra planhalvan ska alltså Djurgården stå – ett Djurgården som överraskat rejält och är högst inblandade i titelstriden. Man hittas på femteplatsen, men kliver upp en plats och minskar avståndet upp till toppen enormt vid händelse av en trea i måndagens batalj.

Man öppnade ju säsongen på ett katastrofalt sätt, men har vaknat till liv och har just nu 11 raka matcher utan förlust, varav sju av dessa vunnits. Och då har spelschemat, i alla fall på sistone, varit så tufft det bara kunnat vara med bortamatcher mot bland annat Malmö och Göteborg.

Inte bara så att resultaten varit bra under den här perioden, Blåränderna agerar verkligen som ett topplag på planen; man klarar av att både vara spelförande och kontra bort sina motståndare. Försvarsspelet ser bättre och bättre ut och på topp finns det en viss Nyasha Mushekwi som förmår att hitta nätet ur alla möjliga vinklar.

Formen var också konserverad efter uppehållet. Örebro besegrades med 2-0 hemma på Tele2 Arena i en match där man skapade extremt mycket och kanske borde hamnat i målprotokollet åtminstone ett par gånger till. Hur som helst, ett rejält styrkebesked.

– Helsingborg borta har varit en svår match för alla lag de senaste åren men vi kommer dit i bästa möjliga tillstånd. Förutsättningarna för att vi gör en bra match är goda, säger tränaren Pelle Olsson till klubbens hemsida.

Och ja, man är sannerligen i bästa möjliga slag. Truppen är skadefri och formen toppad. Man ställs, helt korrekt, ut som favoriter – och jag tycker att man faktiskt borde vara lite större sådana. 2,50x får vi för den raka tvåan och den är spelbar minst 15 punkter neråt.

Speltips:

Speltips: Djurgården vinner, rak tvåa
Odds: 2,50 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (500 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 13/7
TV / Stream:  cmoresport logo cmoreplay logo tv4sport logo viaplay logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Helsingborg 3,05 redbet logo
Oavgjort 3,45 unibet logo
Djurgården 2,50 betsson logo
Över 2,5 mål 1,87 redbet logo
Under 2,5 mål 2,05 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: