Speltips, Helsingborg – Djurgården 27/10: Motivationen den stora skillnaden

Spelbloggare Publicerat: 26 oktober 2016

Iskallt möter iskallt i Allsvenskan – desperata Helsingborg tar emot ett, till synes, helt omotiverat Djurgården på Olympia och då kan det vara på sin plats att lämna förtroendet i skåningarnas händer. Etta?

Liv eller död. Det är vad det handlar om för Helsingborg när tre matcher återstår av årets allsvenska. Kvalplatsen innehas och en vinst här skulle innebära att hotet nedifrån, Gefle, rusas ifrån. En liten möjlighet finns att nå upp till säker mark – med betoning på liten – men då krävs det full pott och att Sundsvall ovanför sviker totalt.

Hur som helst; med största sannolikhet landar Helsingborg på den plats de är på just nu – den som innebär kval.

Gästerna från Stockholm är fast i ingenmansland; nere på den undre tabellhalvan, men utan risk att trilla ur serien. Kan kliva upp ett antal positioner, men hur pass stark tändvätska det är återstår att se. Lite motivationsbrist, möjligen?

Truppapper har inte lämnats ut i skrivandets stund, men på skadefronten verkar det som om situationen är densamma för båda parter från senast. Inte mycket av nyhetsvärde att nämna. I övrigt är Johan Mårtensson avstängd för Helsingborg.

DIF helt omotiverat?

När Djurgården förlorade derbyt mot Hammarby i mitten av oktober, i samma skede var säsongen över för dem – i alla bemärkelser.

Intresset från såväl spelare som publik var minimalt när J-Södra kom på besök till Tele2 Arena nu senast och matchen förlorades med 0-2 i vad som var en av de sämsta prestationerna det här spelåret, om inte den sämsta.

Och att spelarna skulle vara mer intresserade nu, i årets tredje sista match, borta mot Helsingborg? Nja.

Helsingborg, däremot, där finns det motivation. Formen är urusel, men spelschemat har också varit tufft. Dock rejält uppsving nu senast, när man spelade oavgjort, 0-0, borta mot Örebro. Målskyttet har skåningarna inte fått fart på alls – och då borde en match mot ett lojt DIF komma perfekt tajmat.

Att Djurgården är den snäppet bättre parten tvekar vi inte en sekund på – men på bortaplan, mot en fullt motiverad motståndare och med eventuell rotation, precis som mot J-Södra, ska de räknas som rätt klara underdogs.

Helsingborg att vinna, rak etta, spelas till 2,60 x insatsen hos Mybet, som ni via oss får en unik välkomstbonus hos – på 1 000 kronor, istället för halva summan!

Speltips:

Speltips: Helsingborg vinner, rak etta
Odds: 2,60 (Jämför alla odds)
Bolag: Mybet (Unik: 1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, torsdag 27/10
TV:  cmoresport logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: