Speltips, Helsingborg – Falkenberg 16/4: Krismatch redan i fjärde omgången

Spelbloggare Publicerat: 16 april 2016

En tiondel av Allsvenskan är avverkad och under lördagseftermiddagen bjuds vi på en hyperintressant fajt mellan nästjumbon Helsingborg och jumbon Falkenberg. Blir det 90 tillknäppta minuter?

Är det på sin plats att börja tala om kriser redan efter tre omgångar?

I Helsingborgs fall – ja. Efter 1-1-premiären borta mot Gefle – redan då tändes en del variningslampor – har det sett uruselt ut; förlusten hemma mot Örebro med 1-3 följdes upp av en förnedring på Tele2 Arena där Hammarby väntade. Siffrorna? 1-5. Efter matchen öppnade tränaren Henrik Larsson för diskussioner om huruvida han är rätt man för jobbet.

Och har man kammat noll på tre fajter, som Falkenberg gjort, är det i alla fall en möjlig start på en kris. Laget har sett förvånansvärt veka ut; bara hittat målet vid ett tillfälle och släppt in hela nio baljor, bland annat fem i Stockholm, borta mot Djurgården.

Faktum är att HIF och FFF är de enda som ännu inte vunnit en allsvensk match 2016. Vem – om någon – bryter den mardrömssviten?

Mittfältsankaret out

Matchbilden känns rätt klar på förhand – med ett spelförande Helsingborg som vill pressa upp tempot och ner sina motståndare i banan.

Det här blir den första matchen för HIF där det står skrivet i sten att de ska föra dansen ute på planen – och så svajigt som försvarsspelet varit, är risken överhängande att Falkenberg ska klara av att såra dem, fastän de sett så pass uddlösa ut hittills.

Mål har det blivit åt båda håll i 3/3 av HIF:s matcher medan statistiken är 1/3 för FFF. Dock var de två fajterna där man blev nollade i mot potentiella vinnare av Allsvenskan. Annorlunda nivå nu, liksom när Östersund kom på besök senast.

Dessutom ser det ut som att Johan Mårtensson, HIF:s defensiva mittfältsankare, missar matchen. Avbräck deluxe och det ökar förstås motståndarnas målmöjligheter när Henrik Larsson måste möblera om på mittfältet.

Gäller att vara snabb ute – ett oddsdropp kan lura runt hörnet här. BLGM – ja spelas till smakrika 1,91 x polletterna hos Unibet. De flesta andra spelbolagen är nere och cirkulerar under 1,80x för samma spel.

Speltips:

Speltips: BLGM – ja
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 16/4
TV:  cmoresport logo cmorelivetre logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: