Speltips Helsingborg – Gais 2/5: Baxter-effekt?

Martin Efvergren Publicerat: 2 maj 2023

Ett krisande Helsingborgs IF tar emot ett Gais som mår bättre än på mycket länge i den femte omgången av superettan. Matchen spelas den 2 maj 2023 med avspark kl 19:00 på Olympia.

Helsingborg – Gais

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Topptippade Helsingborgs IF har fått en mardrömsstart på säsongen i superettan. Efter fyra spelade matcher har man tagit noll poäng och gjort noll mål framåt. Detta sedan man förlorat samtliga matcher med 1-0.

Efter förlusten hemma mot Västerås för drygt två veckor sedan fick tränarduon Lindström/Santos sparken. Snart därefter meddelades att Stuart Baxter återvänder till klubben och tar över tränarskapet tillsammans med Hans Eklund.

Baxter hann dock inte få sitt arbetstillståndet klart till den efterföljande matchen borta mot Brage. Någon förbättring gick heller inte att skönja då man på nytt föll med 1-0 i Borlänge. Nu är emellertid Baxter redo att leda laget från bänken när man gästas av succé-nykomlingen Gais.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett pressat Helsingborg

Gais har sett starka ut genom hela försäsongen och Svenska Cupen. Det gör att deras framgångsrika start på säsongen i superettan inte kommer som någon stor överraskning. Trots att de är nykomlingar var de av många tippade att bli en outsider i toppstriden.

Fredrik Holmbergs manskap inledde med att kryssa borta mot Östersund i premiären. Därefter har man radat upp tre raka segrar mot Brage, Utsikten och Landskrona. Senast besegrade man de sistnämnda med 2-0 hemma på Gamla Ullevi.

Vi har nu att göra med två lag som befinner sig på helt olika platser. Det ena mår sämre än på mycket länge och det andra mår bättre än vad man gjort de senaste tio åren. Oddsmässigt är emellertid förutsättningarna jämna, men det är Gais som gäller som knappa favoriter.

HIF:s hopp står nu till att Stuart Baxter med all hans erfarenhet och utstrålning ska få laget att lyfta. Truppen han förfogar över är namnstark för att vara superettan, men det har sett mycket krampaktigt ut ändå sedan försäsongen drog igång. Framförallt är det offensiven han behöver få fart på och det är oftast betydligt svårare att lösa på kort tid jämfört med försvarsmässiga problem.

Jag tror ändå att Helsingborg kommer få en viss Baxter-effekt i den här matchen, åtminstone bör man kunna krig sig till säsongens första poäng. Samtidigt är Gais bra och fyllda med självförtroende och det här blir sannolikt en jämn och tät batalj. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 1.80 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.80
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, tisdag 2 maj
TV: 
Stream:  Discovery+