Speltips Helsingborg – J-Södra 6/6: Pressat hemmalag

Martin Efvergren Publicerat: 6 juni 2023

Ett pressat Helsingborgs IF gästas av Jönköpings Södra i den elfte omgången av Superettan. Matchen spelas tisdag den 6 juni 2023 med avspark kl 15:00 på Olympia.

Helsingborg – J-Södra

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Inför säsongen gällde Helsingborgs IF som huvudfavorit att vinna superettan hos de flesta spelbolagen. En tredjedel in i säsongen ligger man näst sist i tabellen med blott sex inspelade poäng.

Poängmässigt har det emellertid skett ett lyft sedan den omorganisation man kände sig nödgade göra efter att ha inlett säsongen med tre raka förluster. Stuart Baxter fick en drömstart med seger i sin första match i återkomsten till HIF:s tränarbänk då man slog Gais på Olympia.

Spelmässigt är det dock svårt att skönja någon förbättring. Sedan segern mot Gais har det blivit tre kryss och två förluster på de fem senaste matcherna. I torsdags stod man för väldigt svag prestation då man bara tog en poäng hemma i bottenmötet mot jumbon Skövde AIK.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Två motsatser

Jönköpings Södra är något av ett mysterium så här långt. Tittar vi till tabellen så ligger man på en femte plats inför den här omgången och det är klart över förväntningarna. Med sina 21 mål är man därtill delat bäst i superettan tillsammans med Öster.

Samtidigt har man släppt in hela 17 mål och tittar vi på XG-statistiken så är man ett bottenlag såväl offensivt som defensivt. Att man har gjort 21 mål framåt är en smått osannolik överprestation om man ser till hur många klara målchanser man har skapat.

Det brukar med andra ord bli målrikt när J-Södra är involverade och förra veckans Smålandsderby mot Öster på Stadsparksvallen var inget undantag. Där var gästerna det genomgående klar bättre laget, men J-Södra gjorde mål på de få chanser man skapade. Till slut gick ändå Öster segrande med 3-2.

Förutsättningarna inför den här matchen är nu jämna om vi ser till oddssättningen. Helsingborg gäller då som knappa favoriter till omkring 2.55 gånger insatsen.

Vi har nu att göra med – å ena sidan – ett krampaktigt och torftigt spelande Helsingborg och – å andra sidan – ett vilda västern-gäng med ruggig effektivitet och ihåligt försvar.

Vad det här mynnar ut i för typ av matchbild är onekligen svårbedömt. Jag lutar emellertid åt att J-Södras målglädje kan smitta av sig på Helsingborg. Efter insatsen mot Skövde lär Stuart Baxter ha fokuserat på det offensiva inför den här matchen och förutsättningarna för att få det att lossna mot just J-Södra är goda. Mitt spel blir att det kommer göras över 2.5 mål totalt till 1.92 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål
Odds: 1.92
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 15:00, tisdag 6 juni 2023
TV: 
Stream:  Discovery+