Speltips Helsingborg – Landskrona 29/8: Skånederby

Martin Efvergren Publicerat: 29 augusti 2023

Skåne-rivalerna Helsingborgs IF och Landskrona BoIS drabbar samman i den 20:e omgången av Superettan. Matchen spelas tisdag den 29 augusti 2023 med avspark kl 19:00 på Olympia.

Helsingborg – Landskrona

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Helsingborgs säsong har innehållit få ljusglimtar då man fått slita hårt för varje intjänad poäng. Totalt har man endast skrapat ihop 18 poäng på 19 matcher, vilket innebär att man ligger under nedflyttningsstrecket inför den här omgången.

I tisdags slog HIF division 2-laget FC Rosengård i svenska cupen, men i superettan har man fem raka matcher utan seger. I den senaste omgången ställdes man mot ett formsvagt J-Södra i en mindre välspelad tillställning på Stadsparksvallen som slutade 2-2. Dessförinnan hade man två raka 3-2-förluster mot Örgryte och Västerås bakom sig. Stuart Baxters manskap har därmed släppt in åtta mål totalt på de tre senaste seriematcherna.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Defensiva brister

Landskrona Bois har blandat och gett en hel del den här säsongen. Förklaring till det är troligen att det är en konsekvens av att truppen är väldigt ung samt att spelaromsättningen har varit stor det senaste året. Sammantaget har man ändå gjort det helt okej då man spelat ihop 24 poäng, vilket ger en mittenplacering i den jämna tabellen.

Nu kommer Landskrona från en klar seger mot FC Trollhättan i svenska cupen. En klar seger blev det även i den senaste omgången av superettan då man besegrade Brage med 3-0 hemma på Landskrona IP. Dessförinnan hade man åkt på en 5-1-förlust i bortamötet mot serieledarna Utsikten.

Helsingborg och Landskrona möttes senast i maj och då var det de sistnämnda som gick segrande med 2-1. När de här båda rivalerna nu möts igen befinner sig Helsingborg i ett rejält pressat läge, men de gäller ändå som favoriter till omkring 2.12 gånger insatsen.

Landskrona har som sagt pendlat en del i prestationerna, men i mitt tycke är man undervärderade här. Helsingborg har visserligen det klart mest meriterade laget på pappret, men som kollektiv har man alltjämt problem. Under våren var det målen framåt som saknades och nu är det istället i defensiven man brister.

Det har varit målrikt i båda lagens senaste matcher och jag finner anledning att tro att det kommer bli så även här. Mitt spel blir att det görs över 2.5 mål totalt till 1.92 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål
Odds: 1.92
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, tisdag 29 augusti 2023
TV: 
Stream:  Discovery+