Speltips Helsingborg – Örgryte 8/8: Bottenmöte

Martin Efvergren Publicerat: 8 augusti 2023

Det är två pressade lag som möts när Helsingborgs IF gästas av Örgryte IS i den 17:e omgången av Superettan. Matchen spelas tisdag den 8 augusti 2023 med avspark kl 19:00 på Olympia.

Helsingborg – Örgryte

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Helsingborg var unisont topptippade inför den här säsongen av superettan, men nu är realiteten en helt annan. Efter 16 spelade matcher har man tagit 17 poäng och ligger därmed på negativ kvalplats inför den här omgången.

Efter en mardrömsstart på säsongen tog klubbikonen Stuart Baxter över rodret och man kunde så sakta börja gneta sig till en del poäng. Man avslutade våren med fyra raka utan förlust och efter uppehållet tog man direkt två raka segrar mot Östersund och Örgryte.

Därefter föll man tillbaka ganska ordentligt då man förlorade med 3-1 i Skånederbyt mot Trelleborg på Olympia. I måndags lyckades man sedan få med sig ett kryss från bortamötet mot serieledarna Utsikten sedan man kvitterat till 1-1 i slutminuterna.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Mer kamp än skönspel

För Örgrytes del ser läget just nu än värre ut i jämförelse med HIF. Med sina 15 inspelade poäng har man endast Skövde efter sig i tabellen och trenden är inte positiv.

Man kan visserligen hävda att Öis tog ett steg i rätt riktning då man kunde ta en pinne i förra helgens hemmamöte mot Brage. Inför den matchen hade Jeffrey Aubynns manskap fem raka förluster i ryggen och i skenet av det var det väl ett steg i rätt riktning med ett 1-1-resultat.

Helsingborg och Örgryte möttes alltså så sent som för tre veckor sedan. Det blev då en jämn batalj på Gamla Ullevi där de förstnämnda kunde vända 1-0 till seger med 2-1 efter två mål av Amar Muhsin. Sedan dess har Örgryte förstärkt truppen med lånen Kevin Holmén och William Dahlström.

Nu väntar så ett nytt möte mellan två lag som befinner sig i en tuff situation. Läget ser emellertid något ljusare ut för Helsingborgs del och de gäller också som favoriter till omkring 2.10 gånger insatsen.

Jag räknar med att det här blir en match som präglas av det pressade läget. Det vill säga mer kamp än skönspel och med fokus på riskminimering snarare än offensivt lir. Båda lagen har framförallt problem i just de offensiva delarna och man är två av seriens målsnålaste lag. Helsingborg är målsnålast av samtliga lag i serien med ett snitt på 1.88 mål per match.

Jag tror, med andra ord, på en tät tillställning här och mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 1.85 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt- Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.85
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, tisdag 8 augusti 2023
TV:  Discovery+
Stream: