Speltips Helsingborg – Öster 4/4: Favorittippade

Martin Efvergren Publicerat: 4 april 2023

Favorittippade Helsingborgs IF och Östers IF drabbar samman i premiäromgången av Superettan 2023. Matchen spelas tisdagen den 4 april med avspark kl 19:00.

Helsingborg – Öster

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Efter degraderingen från allsvenskan i höstas är Helsingborgs IF åter tillbaka i superettan och man går in i säsongen som topptippade av de flesta. Framförallt beror det på att man på pappret har en trupp som få lag kan mäta sig med i den här serien.

Sett till meriter kan man till och med hävda att de är överlägsna alla andra lag. Holst, Hellborg och Ring är tunga nyförvärv och sedan innan finns spelare som Mushin och Loeper som tidigare har dominerat på den här nivån. Men det är ju som bekant inte ”på pappret” som en serie avgörs och i synnerhet gäller det nog superettan.

Det har heller inte sett så värst bra ut för HIF:s del under försäsongen och Svenska Cupen. I cupen besegrade man programenligt Onsala men föll sedan mot både Trelleborg och Kalmar.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tät tillställning

Om det är något som lag som kan mäta sig med Helsingborg när det kommer till kvalitet och meriter är det Östers IF. De slutade på tredje plats i superettan förra säsongen och de flesta experter är eniga i att de har goda chanser att ta klivet upp till allsvenskan den här säsongen.

Srdjan Tufegdzic går nu in i sin andra säsong som huvudtränare för klubben och han gör det med en trupp som ser än starkare ut. Längst fram har man förstärkt Niklas Söderberg som var en av Brages bästa spelare. På mittfältet har man tagit in Daniel Ljung som jag vill hävda var J-Södras bästa spelare förra säsongen.

Öster kvalificerade sig dock inte för Svenska Cupen och det kan vara en nackdel att man först nu gör sin första tävlingsmatch för säsongen. Man har emellertid matchats mot starkt motstånd och gjort det bra. I genrepet kryssade man mot Kalmar och dessförinnan spelade man oavgjort även mot Malmö FF.

Öster är välorganiserade under Tufegdzics ledning och förra säsongen släppte man in näst minst mål i superettan. Helsingborg gäller som favoriter inför den här premiärmatchen, men som jag ser det kan Öster mycket väl få med sig tre poäng hem till Växjö. Framförallt tror jag på en jämn och tät tillställning med mer kamp än skönspel. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 1.95 gånger pengarna hos Coolbet..

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.95
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, tisdag 4 april
TV: 
Stream:  Discovery+