Speltips Helsingborg – Östersund 10/7: Pressat hemmalag

Martin Efvergren Publicerat: 10 juli 2023

Ett pressat Helsingborgs IF gästas av Östersunds FK i den 13:e omgången av Superettan. Matchen spelas måndag den 10 juli 2023 med avspark kl 19:00 på Olympia.

Helsingborg – Östersund

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Helsingborgs IF har en riktig motig vår bakom sig i superettan och hoppas nu komma med ny energi efter uppehållet. Läget är emellertid prekärt då man endast har tagit tio poäng på tolv matcher, vilket ger att man ligger näst sist i tabellen.

Även om spelet ofta såg krampaktigt ut blev det en poängmässiga förbättring sedan Stuart Baxter tog över laget efter att man förlorat de fyra första seriematcherna. Man avslutade våren med en viktig 1-0-seger borta mot AFC Eskilstuna och dessförinnan hade man tre raka kryss i bagaget. På så vis är trenden positiv, men det är mycket som behöver bli bättre om man ska kunna klättra i tabellen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tät tillställning

Östersunds FK inledde säsongen i superettan piggt, men mattades därefter av under den senare delen av våren. Totalt har man spelat ihop 16 poäng på 12 matcher, vilket ger en mittenplacering i tabellen.

Inför den sista matchen mot Örgryte innan uppehållet hade ÖFK endast tagit två poäng på de sex föregående matcherna. Där kunde man så studsa tillbaka och vinna med 2-1 hemma på Jämtkraft Arena.

Förra säsongen var Magnus Powells manskap illa ute, men lyckades hänga kvar i superettan efter kvalspel. För att inte bli indragna i bottenstriden även i år krävs att man hittar tillbaka till det vägvinnande spel man visade upp under inledningen av säsongen.

Helsingborg har en trupp som de flesta var eniga om att det var den starkaste i superettan inför säsongen. Med tanke på det är det en kraftig underprestation man svarat för så här långt. Inför den här matchen är förutsättningarna jämna och hos spelbolagen gäller HIF som favoriter till omkring 2.45 gånger insatsen.

Uppehållet bör ha gjort Helsingborg gott då man kunnat slipa på den svaga offensiven. Totalt har man endast gjort åtta mål och det är många delar som behöver bli bättre. Man har nu fyra raka utan förlust och det är alltid något att bygga vidare på.

Jag räknar med att det här kommer att bli en jämn och tät tillställning där jag håller Helsingborg som knappa favoriter att gneta till sig en seger. Mitt spel blir därför 1X samt att det görs under 3.5 mål totalt till 1.77 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt- Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: 1X & under 3.5 mål
Odds: 1.77
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, måndag 10 juli 2023
TV: 
Stream:  Discovery+