Speltips Hibernian – Rangers 8/3: Favoriten håller

Martin Efvergren Publicerat: 8 mars 2023

Tabellfyran Hibernian gästas av Glasgow Rangers i den 28:e omgången av skotska Premier League. Matchen spelas tisdagen den 8 mars 2023 med avspark kl 20:45.

Hibernian – Rangers

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Hibernian går mot en, med sina mått mätt, stark säsong. Framförallt har man visat god form på sistone och det gör att man för närvarande innehar fjärde platsen i skotska Premier League.

Ser vi till de fem senaste matcherna så har Hibernian tagit fyra segrar och ett kryss och totalt endast släppt in två mål. I lördags tog Edinburgh-laget sin tredje raka seger då man, utan större problem, kunde besegra Livingston borta med 4-1. Dessförinnan slog man Kilmarnock hemma med 2-0. I båda de matcherna har emellertid motståndarna drabbats av varsin utvisning i den andra halvleken.

Totalt har Hibernian spelat ihop 40 poäng på 27 matcher. Därmed är man fem poäng efter trean Hearts och hela 27 poäng efter tvåan Rangers.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Inget skrälläge

För två säsonger sedan var Glasgow Rangers ifatt och förbi Celtic, men nu ser Celtic ut att ha återställt den ordningen. De förstnämnda är nio poäng efter i ligan och nyligen föll man med 2-1 i Old Firm-derbyt i ligacupen.

Bortsett från den förlusten har dock Rangers gjort vad man ska den senaste tiden. Michael Beale tog över som manager i november och sedan dess har man vunnit samtliga matcher förutom ovan nämnda samt derbyt mot Celtic i ligan i början av året som slutade 2-2.

I lördags studsade man tillbaka efter derbyförlusten då man besegrade Kilmarnock med 3-1. Det var Rangers sjunde raka seger i ligaspelet.

Hibernian och Rangers möts nu för tredje gången den här säsongen och de två tidigare mötena har varit jämna. Den första matchen i Edinburgh slutade 2-2 medan det andra på Ibrox vanns av Rangers med 3-2.

Det skiljer bara en placering mellan lagen i tabellen, men i poäng räknat är avståndet gigantiskt. Rangers är förstås klasser bättre än Hibernian och med det i beaktning tycker jag att spelvärdet på en relativt klar bortaseger är bra. Mitt spel blir Rangers -1 (asian handicap) till 1.90 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos Lucky Sport – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Rangers -1 (asian)
Odds: 1.90
Bolag: Lucky Sport
Spelstopp: 20:45, onsdag 8 mars
TV: 
Stream: