Speltips HJK – Molde 25/7: Nordisk duell

Martin Efvergren Publicerat: 25 juli 2023

De finska mästarna HJK Helsingfors och de norska mästarna Molde FK gör upp i den andra rundan av kvalet till Champions League. Matchen spelas tisdag den 25 juli 2023 med avspark kl 18:00.

HJK – Molde

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

HJK från Helsingfors har ett par starka säsonger bakom sig under Toni Koskelas ledning. Den här säsongen har det dock gått något tyngre och man ligger ”bara” på tredje plats i den finska ligan efter 17 spelade omgångar.

De sämre resultaten och den svaga offensiva produktionen gjorde att man valde att sparka Koskela för knappt två veckor sedan. Han fick då lämna efter att man slagit Larne från Nordirland med 1-0 i det första mötet i den första CL-kvalrundan.

Toni Korkeakunnas kastades då rakt in i hetluften för att leda HJK i returen i Belfast. Det blev en rejält dramatisk tillställning där HJK till slut kunde ta sig vidare efter att man kvitterat till 2-2 i förlängning.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tillknäppt

Erling Moe ledde sitt Molde FK till klubbens femte ligatitel förra säsongen. Den här säsongen inledde man dock desto knackigare, men successivt har man blivit allt bättre och nu går man i CL-kvalet som ett oerhört formstarkt lag. Till skillnad från HJK så går alltså Molde rakt in i den här andra rundan av kvalet till Champions League.

Molde spelade senast i lördags då man körde över Stefan Billborns Sarpsborg med 5-1 på hemmaplan. I omgången dessförinnan slog man även Vålerenga med klara 4-0. Därmed kommer man till den här matchen med fyra raka segrar och ser vi till de 13 senaste matcherna så har man tagit elva vinster, ett kryss och en förlust. Det gör att man tagit klivit upp till en andraplats i Eliteserien.

Moldes fina form gör att man, trots bortaplan, gäller som relativt klara favoriter inför den här matchen. Ett rakt spel på gästerna ger då omkring 1.75 gånger insatsen.

Molde har öst in in mål i sina två senaste seriematcher medan HJK inte har varit tillräckligt vassa offensivt den här säsongen. Toni Korkeakunnas gör nu sin tredje match som huvudtränare sedan man i lördags besegrat Ilves med 1-0.

Defensivt finns det en stabilitet hos HJK som gör att man bör kunna hålla ihop det på ett bra sätt i den här matchen. Samtidigt lär Molde vara ganska nöjda med ett kryss och det tror jag kan borga för att det här bli en mer tillknäppt tillställning. Mitt spel blir därför att det kommer göras under 2.5 mål till 1.75 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet- Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.75
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 18:00, tisdag 25 juli 2023
TV: 
Stream: