Speltips, Hoffenheim – Dortmund 16/12: Här är spelbolagen fel ute

Spelbloggare Publicerat: 15 december 2016

Fyran möter sexan i Bundesliga – Hoffenheim och Borussia Dortmund. Ena parten som presterat över förväntan och den andra under dito. Oddsen känns lite skevt satta och vi täljer värde på hemmalaget.

Förra året; på vippen att trilla ur förstadivisionen. Nu? Hoffenheim är, 14 matcher in i kalaset, placerade på en fantastisk fjärdeplats och har faktiskt inte – hör och häpna! – förlorat en enda av de där matcherna. Sex vinster och åtta kryss har det landat i. Ett fenomenalt facit!

Långtifrån samma frid och fröjd i Dortmund, fastän det bara skiljer en pinne upp till kvällens motstånd från den sjätteplats de parkerar på. Men! ”Die Borussen”, som de kallas, hade såklart som målsättning att utmana om titeln och att de då hittas nedanför CL-platserna är en hård käftsmäll. Åtta pinnar har man upp till topptäten bestående av Bayern München och RB Leipzig – möjligt att hämta in? Nja, tveksamt.

Kerem Demirbay och Sebastian Rudy är osäkra kort för Hoffenheim, som annars har hela truppen intakt. Gästerna har däremot en handfull spelare out och flera tveksamma, även sådana av startmaterial.

Hoffenheim ska inte underskattas

Gillar vad vi får i betalt för spelen till Hoffenheims favör.

Går ju att vrida hur som helst, att Dortmund är den klart bättre parten – och det är sant. Men att inte ta hänsyn till Hoffenheims fantastiska form och starka mentalitet som formats efter noll förluster på de 14 spelade seriematcherna.

Vad jag vill få sagt är – att Hoffenheim ska tas på allvar.

Och samtidigt ska Dortmund inte överskattas. De har inte känts superheta under spelåret och har exempelvis bara vunnit en av de fem senaste bortamatcherna. Är på det skadeskjutet.

Det finns ingen anledning till varför Dortmund ska vara så stora favoriter som oddssättarna vill få det till och Hoffenheim spelas med +0,75 mål (asian handicap) – halv förlust på spelet vid uddamålstorsk – till 1,95 gånger pengarna hos Bet365.

Saknar du ett konto hos Bet365? Hos dem kan ni inte bara spela på matchen, utan även se den i deras utmärkta livestreamingtjänst! Öppna ett och få en färsk välkomstbonus på 1 000 kronor hos Bet365 här!

Speltips:

Speltips: Hoffenheim +0,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:30, fredag 16/12
TV:  eurosporttva logo (TV-tablå)
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: