Speltips, Huddersfield – Manchester City 18/2: Formstarkt mot formstarkt

Spelbloggare Publicerat: 17 februari 2017

Formstarkt möter formstarkt i FA-cupen. Championshiphuserande Huddersfield får besök av jätten Manchester City på Kirklees Stadium – och vi tror att de sistnämnda kan såras och testar därför ett visst målspel.

Det som Huddersfield visat upp sedan december månad 2016 och framåt har varit alldeles suveränt. Endast en av de 15 matcher, FA-cupen inkluderad, som spelats efter det har förlorats och hela 12 vunnits. Nu är vinststreaken uppe i sex raka matcher…

Givetvis har det här inneburit en snabb resa uppåt i Championshiptabellen; tredjeplatsen står de på och till topp två, Newcastle och Brighton, som studsar direkt uppåt i seriesystemet, är avståndet numera bara på fyra pinnar. Vem kunde tro att det skulle se ut så för ett par, tre månader sedan?

Manchester City vet vi vad de har kapacitet till. I deras bästa stunder, kan de värja undan vilket motstånd som helst. En utmanare att räkna med även i Europa? De har dock fått motta mycket kritik under spelåret, i synnerhet tränaren Pep Guardiola, för att spela en naiv fotboll, och i den kören är det bara att instämma.

Efter en tid av positiva resultat har City ändå nått till andraplatsen i serien och om serieledande Chelsea – åtta pinnar skiljer dem åt – ska kunna utmanas, är det väl just Manchester City som ska stå för konkurrensen?

Sean Scannell, Kasey Palmer och Aaron Mooy är helt out för Huddersfield. Annars är Jonathan Hogg osäker för spel. Gästerna har Ilkay Gundogan samt Gabriel Jesus skadade.

Mål – åt båda håll?

Som det verkar kan vi räkna med rotation från båda sidorna; Huddersfield för att de jagar en PL-plats och Manchester City för att de väntar Champions League-spel i veckan som kommer.

Men blir det kanske lite mer av den varan från Manchester City? Troligtvis. Ser vi till defensiven kan det roteras lite hejvilt.

Mycket talar för comebacker för Vincent Kompany, som dragits med skador hela säsongen och är matchotränad, samt Claudio Bravo. Den chilenska keepern har visats vara en stor säkerhetsrisk och nu när han inte fått förtroendet och spelat på ett tag, kan det säkerligen ha satt sig hjärnspöken i huvudet på honom.

Annars är det ett City som vi räknar med pushar upp positionerna och med den väntade rotationen blir de ännu mera sårbara än de brukar. Defensivt finns mycket att förbättra redan.

Huddersfield har alla möjligheter att göra match av det här. Offensiven sprudlar och trots en del insläppta mål, radas vinsterna upp en efter en. Gott självförtroende i laget och bättre tajming att möta City får man knappast.

På hemmaplan kommer Huddersfield försöka sätta spiken i kistan för att undvika returmöte. Lite offensivare approach än vad som annars väntats?

BLGM – ja spelas till 1,87 x insatsen hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 1,87 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 18/2
TV:  viasatpremium logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: