Speltips, Hull City – Reading 16/12: Vi försöker trippla insatsen

Spelbloggare Publicerat: 15 december 2015

Toppjagande Hull City studsade tillbaka senast men har tveksam formstatus. Klarar de av att städa undan ett formsvagt Reading under onsdagen? Vi tar ställning – och det rejält!

Den där superformen Hull hade under perioden mellan mitten av september till mitten av november är som bortblåst. Den Premier League-jagande klubben verkade närmast omöjliga att slå, innan dippen kom – men hur allvarligt ska vi se på den egentligen?

Vi kan väl ta resultat för resultat:

Bristol City – Hull: 1-1
Hull – Derby: 0-2
Manchester City – Hull: 4-1
Leeds – Hull: 2-1
Hull – Bolton: 1-0

Är väl bara matchen mot Leeds som kan ses som ett totalt plattfall. Oavsett om det fanns mer att önska av prestationen mot Derby, är det också en av seriens absolut starkaste konkurrenter. Mot City kan inte överdrivet mycket krävas. Och ja, nu senast var man tillbaka på vinnarspåret.

Letar tränare

Eftersom Hull fortfarande är trea i tabellen, är med och fajtas om direktplatserna uppåt till finrummet – kan man ändå tro att det råder okej harmoni i klubben. Trots allt.

Detta helt till skillnad från matchens andra halva, Reading. 0-1-förlusten hemma mot Queens Park Rangers blev för mycket ledningen; Steve Clarke skeppades undan och just nu står man utan huvudtränare. Martin Kuhl styr skutan för tillfället – och han själv har förklarat att behovet av att få in en tränare illa kvickt är stort.

Bättre resultat lyckades han inte heller lösa, Martin Kuhl. Förlustsiffrorna skrevs 0-1 mot Preston North End – med den har bara en vinst plockats på de nio senaste matcherna, fyra av de fem senaste förlorats.

48,2% av målen i första halvlek

Misär. Total misär.

Annat kan vi inte etikettera situationen i Reading som. Nu ställs man mot ett Hull som bröt sin förlustsvit senast, om än inte fullt övertygande, och har imponerande 7-2-1 i resultatraden på KC Stadium i seriespelet.

Inte heller är det vilket motstånd som helst man avvärjt på arenan; exempelvis toppkonkurrenterna Ipswich, Middlesbrough och Birmingham besegrats utan större problem. De två förstnämnda med 3-0 och de sistnämnda med 2-0.

Det mer eller mindre enda som talar emot Hull är deras skadebekymren på de defensiva positionerna. Michael Dawson är skadad på nytt och med även Alex Bruce out blir alternativen få. Men oavsett – just nu ska Hull vara flera snäpp bättre.

Ettan smakar bra till siffror strax över 1,90x, men här kan det bli på tal om en ”proppen ur”-effekt. Hela 48,2% av Hulls mål kommer redan i den första halvleken – därför spelar vi att Hull ska leda i halvtid och vinna efter fulltid till smakrika 3,15 x insatsen hos Unibet. Klart värde i de siffrorna.

Speltips:

Speltips: Hull City halvtid/fulltid
Odds: 3,15 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, onsdag 16/12
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:  unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Hull City 1,91 williamhill logo
Oavgjort 3,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Reading 4,75 titanbet logo
Över 2,5 mål 2,55 betstarsknapp logo
Under 2,5 mål 1,56 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: