Speltips, Hull – Newcastle 29/11: Speciella förutsättningar

Spelbloggare Publicerat: 28 november 2016

Förutsättningarna är speciella inför cupmatchen mellan Hull City och Newcastle United under tisdagskvällen. Gästerna spelar i divisionen under, men presenteras ändå som klara favoriter. Rättvisande eller ej?

Botten i Premier League – mot toppen i Championship.

Precis som väntat har Hull, som nykomlingar, enorma problem i det engelska finrummet. Truppen förstärktes knappt under transferfönstret och är exceptionellt tunn, ur både kvalitets- och kvantitetssynpunkt. För tillfället står de som tredjejumbo – blir det ännu ett seriebyte direkt, för tredje året i följd?

Newcastle bytte plats med Hull i seriesystemet förra året; trillade alltså ur Premier League. Istället för spelarflykt, stärktes truppen och på tränarposten fick Rafael Benitez behållas. De är på en helt annan nivå än resten av Championship, placerade etta och kommer studsa uppåt i seriesystemet. Finns knappt en chans i världen att de sumpar den chansen.

Tvåan spelas

Det här med speciella förutsättningar, det handlar mycket om att vi har en värd från förstadivisionen presenterade som klara underdogs mot ett lag från Championship. Men om vi tittar bort från pappret, visst är det helt rättvisande?

I Newcastle satsas det på cupen. Utrymmet finns och truppen är unikt bred; lite rotation behöver för den delen inte vara någonting negativt. Det blev en oväntat 0-1-torsk över Blackburn Rovers senast, så vi kan räkna med enorm revanschlusta.

Och i Hull, där är situationen den helt omvända. Serien måste prioriteras i och med den sårbara position de är i och i veckan väntar en riktigt viktig fajt mot Middlesbrough. Därtill är truppen löjligt tunn och med de rådande skadeproblemen blir det tufft. Snarare så att man ens vill spela den här matchen?

Även om siffrorna inte ser supersexiga ut, finns det absolut värde i spelen till Newcastles favör. Finns en handfull tänkbara alternativ – det är bara att vraka.

Vi håller det enkelt och spelar den raka tvåan till 2,30 x insatsen hos vår favoritbookie, William Hill, som ni får 1 000 kronor i välkomstbonus hos via denna länk!

Speltips:

Speltips: Newcastle vinner, rak tvåa
Odds: 2,30 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, tisdag 29/11
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:  unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: