Speltips IFK Göteborg – BP 16/9: Formstarkt hemmalag

Martin Efvergren Publicerat: 16 september 2023

Ett formstarkt IFK Göteborg tar emot BP i den 23:e omgången av Allsvenskan. Matchen spelas lördag den 16 september 2023 med avspark kl 15:00 på Gamla Ullevi.

IFK Göteborg – BP

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Från krislag till att vara ett av seriens formstarkaste lag. Ja, det kan svänga fort i sportens värld och nu ser plötsligt allt väldigt ljust ut för IFK Göteborg. På de fyra sista omgångarna innan uppehållet spelade man ihop tio poäng och ligger nu på tolfte plats i tabellen.

Senast det begav sig ställdes Blåvitt mot Malmö FF på bortaplan och man kom till den matchen med tre raka segrar i ryggen och med Marcus Berg som målskytt i samtliga. Mot MFF fick man så matchen precis dit man ville då man kunde utnyttja sina omställningslägen och gå ifrån till en 2-0-ledning. Hemmalaget skulle dock komma att äta sig tillbaka in i matchen och på tilläggstid kunde man kvittera till 2-2.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Blåvitt har träffat rätt

BP var kanske den främsta positiva överraskningen i allsvenskan under våren. Efter sommaruppehållet har man dock inte kunnat hålla samma jämnhöga nivå och poängskörden har varit betydligt skralare. Totalt har man spelat 26 poäng, vilket är tre poäng bättre än IFK Göteborg.

Framförallt har BP börjat släppa in alltför många enkla mål och landslagsuppehållet kom nog lägligt med tanke på de två sista matcherna innan dess. I den näst senaste omgången föll man med 3-2 hemma mot Kalmar och därefter åkte man på en tung 4-3-förlust borta mot Varberg. Man hade då ledningen med 3-2 med halvtimmen kvar, men tabelljumbon lyckades vända och vinna.

IFK Göteborg och BP möttes senast i maj på Grimsta IP och det slutade då mållöst. Vid det tillfället var BP inne i en mycket stark period, men nu är förutsättningarna de omvända.

IFK Göteborg ser ut att ha prickat rätt med både tränar- och spelarrekrytering under sommaren och jag tror att man har goda möjligheter att fortsätta surfa på framgångsvägen även om det har varit ett kortare uppehåll sedan sist. Hemma på Gamla Ullevi har man haft ett otroligt stöd hela säsongen och det lär inte bli sämre nu. Därför lutar jag klart åt att IFK Göteborg kommer att gå segrande här och det spelas till 1.88 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: IFK Göteborg vinner
Odds: 1.88
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 15:00, lördag 16 september 2023
TV: 
Stream:  Discovery+