Speltips, IFK Göteborg – IFK Norrköping 12/7: Grovt underskattade gäster

Spelbloggare Publicerat: 12 juli 2015

Seriefinal väntar i Allsvenskan – och kanske lite oväntat är det Göteborg och Norrköping det handlar om. Känslan är att oddssättarna ställer ut värden som lite väl stor favorit och ett skrällspel till 5,30 x polletterna testas.

Blåvitt var tippade i toppen och kanske tänkt som den största utmanaren till svenska mästarna Malmö, som inte alls fått till det under första seriehalvan, men att de skulle vara såhär bra – var det sannolikt få som trodde. Med 33 inspelade pinnar på 14 matcher innehas förstaplatsen och man har inte förlorat sedan mitten av april och på 12 matcher.

Trodde å andra sidan inte att Norrköping skulle vara uppe i toppen och fajtas, inte för någonting i världen. Bortsett från den halvdant utförda seriestarten, har man, helt utan respekt för sina motståndare, kört i full fart. Sju vinster och två oavgjorda, trots mycket svårt spelschema, är facit på de senaste matcherna och man har hämtat in rejält på söndagens motståndare; just nu skiljer tre pinnar mellan lagen och en bortavinst skulle således kunna jämna ut ställningarna helt.

På skadefronten ser det bra ut för båda parter. Blåvitts enda nämnvärda avbräck är på Gustav Svensson – förvisso ett rätt stort sådant – medan Peking bara har breddspelare out. Över det hela – positiva besked åt båda håll.

”Minst 20% vinstchans”

I skrivandets stund står 1×2-marknaden i 1,74-3,95-5,30 – Blåvitt ställs alltså ut som klara favoriter på Gamla Ullevi, och det har jag svårt att förstå varför. Visst, man är extremt formstarka men det är Norrköping också. I omstarten kom dessutom stora styrkebesked från de sistnämnda, tvärtom för de förstnämnda.

Blåvitt såg ut att lunka hem tre pinnar från Norrporten Arena och bortamötet mot Sundsvall, men tappade 2-0 till 2-2 – ett inte alls orättvist resultat. Släpptes till en hel del målchanser och det finns utan tvekan saker att jobba med till denna batalj.

Norrköping stod för en makalös prestation mot Malmö och vann med 3-1, trots att man hamnade i uppförsbacke tidigt, och visade där att man verkligen är att räkna med. Offensiven sprudlar och defensiven ser okej ut.

Nu är det förvisso ett formstarkare motstånd på andra sidan planhalvan samt bortaplan, men jag ger Norrköping minst 20% vinstchans att kamma fullt på Gamla Ullevi – då är det bara att kliva in på den raka tvåan till finfina 5,30x hos Unibet. Räknar med oddsdropp.

Speltips:

Speltips: Norrköping vinner, rak tvåa
Odds: 5,30 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 17:30, söndag 12/7
TV / Stream:  cmoresport logo cmoreplay logo tv4sport logo viaplay logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Göteborg 1,74 redbet logo
Oavgjort 3,95 redbet logo
Norrköping 5,30 unibet logo
Över 2,5 mål 1,78 unibet logo
Under 2,5 mål 2,10 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: