Speltips, IFK Göteborg – J-Södra 24/7: Smashläge för Blåvitt

Spelbloggare Publicerat: 24 juli 2016

IFK Göteborg har chansen att knapra in på toppkonkurrenterna ovanför när ett tunt Jönköping Södra kommer på besök till Gamla Ullevi. Håller man för favoritskapet? Det är i alla fall känslan…

Pressen på Blåvitt är stor inför den här fajten, eftersom toppkonkurrenterna har löst positiva resultat under helgen. För att inte hamna på efterkälken, är trean av extremt stor betydelse – en vinst skulle däremot betyda att avståndet till serieledande Malmö FF, som ”bara” fick oavgjort mot Kalmar, minskar till fyra pinnar.

För J-Södra är fokus på att behålla avståndet ner till den absoluta botten intakt. Seriespelet inleddes fenomenalt, men därefter har glappen mellan vinsterna varit för stora och resan neråt i tabellen, inte alls överraskande, snurrar på i snabb fart. För tillfället skiljer fyra pinnar nykomlingarna från kvalplatsen och man är, utan tvekan, en av de hetaste kandidaterna till att trilla ur serien, förstås bakom den usla bottenjumbon Falkenberg och Gefle.

Var hamnar de tre pinnarna, eller om de fördelas åt båda håll?

Total klasskillnad ska råda

Här ska klasskillnaden vara betydande och vi tycker att det mesta talar för att Blåvitt löser en bekväm trea och sätter press på toppkonkurrenterna i serien.

Det känns dessutom som ett passande tillfälle att möta J-Södra. IFK spelade med en a-betonad startelva i Europakvalet mot polska Piast Gliwice senast, men behövde knappast arbeta speciellt hårt för att säkra avancemanget. Benen borde vara relativt fräscha.

På det är formen fantastisk för Blåvitt. 4-1-krossen över Sundsvall i omstarten följde upp 1-1 borta mot hemmastarka Elfsborg senast, och insatserna i Europa har också varit lovande. Offensiven är sylvass och defensiven stabil.

J-Södra kammade hem tre färska pinnar hemma mot ett uddlöst Djurgården senast, men imponerade inte på undertecknad. Få chanser skapades och motståndarnas attacker var för ärlighetens namn inte speciellt svårstoppade.

Känslan är helt enkelt att J-Södra får erkänna färg mot ett av Allsvenskans, i synnerhet på hemmaplan, starkaste lag…

IFK Göteborg -1,5 mål (asian handicap) – spelet sitter om de vinner med minst två baljor – spelas till dubbelt betalt hos Bet365, som ni får 1 000 kronor i välkomstbonus hos här!

Speltips:

Speltips: IFK Göteborg -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 17:30, söndag 24/7
TV:  cmoresport logo cmorelivetre logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: