Speltips, IFK Göteborg – Kalmar 31/10: Hamnar guldet i Göteborg?

Spelbloggare Publicerat: 31 oktober 2015

Guldfajten. Sista matchen. En allsvensk vinnare ska koras. På Gamla Ullevi kan det bli titelpartaj när Blåvitt besöks av ett Kalmar utan någonting att spela för. Vinner bekvämt?

Vilket spelår de haft, Blåvitt… Vinnare av Svenska Cupen efter dansksuccén i finalen mot Örebro – Lasse Vibe och Sören Rieks vände på siffrorna i slutskedet av matchen – och danskarna har fortsatt visa framfötterna även i serien och är en av de största faktorerna till varför man fortfarande är med och fajtas om Lennart Johanssons pokal.

1. Norrköping, 29: 19-6-4, 63 poäng, +25 mål
2. Göteborg, 29: 18-8-3, 62 poäng, +30 mål
3. AIK, 29: 18-6-5, 60 poäng, +20 mål

Det är dessa tre parter det står mellan. AIK är mer eller mindre helt borta – rätt jämnt strå mellan Norrköping och just Blåvitt. De förstnämnda möter nämligen Malmö borta parallellt med denna match – tre pinnar är allt annat än skrivet i sten.

Värre för Kalmar. Hållit hus på den undre tabellhalvan mer eller mindre hela spelåret och fått svettas hårt för fortsatt kontrakt; det kunde säkras så sent som i den förra matchen, när man besegrade Gefle med 3-1 på hemmaplan. Man kan studsa upp ett par platser i tabellen, men blir med all sannolikhet kvar på trettondeplats, den precis ovanför strecket.

Proppen ur för Blåvitt

Ser Kalmar, trots att bröderna Elm är samlade, som typiskt bottenmaterial. Imponerar inte alls på undertecknad och har haft stora problem under året, framförallt på bortaplan; två vinster, tre kryss och nio förluster är facit. Mot ”jättarna” har man inte haft mycket att sätta emot, även om man brukar klara av att hålla siffrorna relativt fina.

Tror dock att det kan bli proppen ur för Blåvitt nu. Man kan, med extremt flyt, vinna serien vid kryss här – men då ska mycket till. Siktet på trean – allt annat vore förödande. Möter nu ett omotiverat och på sin höjd mediokert Kalmar, där tempen inte är varm alls. 3-1-vinsten mot Gefle var den sista kraftansträngningen, är känslan.

Prestationen när AIK plockades ner på Friends Arena var väl inte prickfri, men att vinna borta över AIK – det är fasansfullt starkt. Hade två sämre prestationer i rad dessförinnan, men är alltjämt obesegrade i 12 matcher.

Årets omvända match med denna vann Blåvitt med 2-0, i fjolårets identiska med samma siffror.

Motivation, klass och hemmaplan talar för Blåvitt. Motiverar absolut ett spel på -1,5 mål (asian handicap) på dem till 1,63x hos Bet365.

Speltips:

Speltips: IFK Göteborg -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,63 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 13:00, lördag 31/10
TV:  cmorefotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo cmoreplay logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Göteborg 1,20 betway logo
Oavgjort 8,00 comeon logo
Kalmar 19:00 titanbet logo
Över 2,5 mål 1,56 unibet logo
Under 2,5 mål 2,60 bwin logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: