Speltips, IFK Göteborg – Kalmar FF 17/4: Målskyttespelet synas

Spelbloggare Publicerat: 16 april 2016

Tobias Hysén har stått för en lyckad comeback i Blåvitt och när storstadsklubben tar emot svajiga Kalmar borde IFK-sonen ses med stor chans att hitta nätet. Odds, allt inför matchen och speltips har ni här.

Blåvitt är som alltid topptippade och har inlett spelåret 2016 med bravur. De två inledande bataljerna – Falkenberg (b) och Häcken (h) – vann man med 2- respektive 1-0. Därefter: 3-3 borta mot AIK. Spelet har kanske inte alltid sett överdrivet bra ut, men såvida resultaten prickar spelar det förstås inte speciellt stor roll.

Med de tre bröderna Elm i truppen, har Kalmar trissats upp som en potentiell toppkandidat – men undra om de tankarna inte redan nu kan viftas undan? Är inte alls imponerad över vad de presterat; premiären mot J-Södra torskades, IFK Norrköping vart man krossade av – nu senast vann man förvisso mot Elfsborg efter en bra prestation, men boråsarna är, som bekant, under all kritik på naturgräs.

Rasmus Elm, KFF:s stora stjärna, är fortfarande out med halsfluss. En del skador även för Blåvitt, men det har de också haft under hela upptakten och seriestarten.

Tre mål på tre matcher

Nämnde, hemåtvändande Tobias Hysén har gjort succé i sin comeback. Mot AIK var han nära att lösa tre pinnar för sin klubb, men det blev till slut ”bara” en efter två baljor i 3-3-matchen. Även i premiären, mot Falkenberg, målade han. Med andra ord: tre mål på tre matcher och mål i två av dem.

Det syns så tydligt när en anfallare har självförtroende – det ser så pass mycket enklare ut alltihop. Hysén har hittat tillbaka fort efter sina två år i Kina och tillhör extremt mycket för sitt Blåvitt; i djupled och som avslutare.

Kalmar har sett svajiga ut defensivt; släppt in mål i alla tre fajter och hela sex stycken mot bara Norrköping och Elfsborg, vilka kan jämföras med IFK rent kvalitetsmässigt. Framförallt har man lätt att tappa mittfältet medan försvaret har vissa problem i kommunikationen; inte hittat varandra.

Utmärkt möjlighet för Tobias Hysén att utöka sin målskörd. Skyttespelet betalar hela 2,60 x polletterna hos Bet365, vilket är 45 punkter över näst bästa konkurrent. Utan tvekan värt att investera i.

Speltips:

Speltips: Tobias Hysén målskytt ”anytime”
Odds: 2,60 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 17:30, söndag 17/4
TV:  cmoresport logo cmorelivefyra logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: