Speltips IFK Göteborg – Mjällby 3/6: Måstematch

Martin Efvergren Publicerat: 3 juni 2023

Ett IFK Göteborg i stort poängbehov tar emot Mjällby AIF i den elfte omgången av Allsvenskan. Matchen spelas lördag den 3 juni 2023 med avspark kl 15:00 på Gamla Ullevi.

IFK Göteborg – Mjällby

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

6-0-segern mot Degerfors är IFK Göteborgs enda vinst i allsvenskan så här långt. Den skrala poängskörden gör att man ligger på negativ kvalplats efter att en tredjedel av säsongen är spelad.

Inför måndagens derby borta mot Häcken hade Blåvitt emellertid fem raka matcher utan förlust bakom sig. Av dessa hade man då kryssat fyra. Där bröts så den sviten sedan hemmalaget vunnit med 4-1.

IFK Göteborg stretade emot väl i den första halvleken då man ofta kunde vinna boll högt medelst ett aggressivt presspel. Successivt orkade man dock stå emot allt sämre och Häcken kunde dra från och demonstrera tydligt vilket lag som är bäst i stan.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Målsnåla Mjällby

Mjällby AIF inledde säsong lysande i både Svenska cupen och Allsvenskan, men nu kommer man till den här matchen med tre raka torsk i bagaget om vi räknar in cupfinalen mot Häcken.

Sedan finalförlusten har man spelat två seriematcher där man förlorat båda med 2-0. Förra helgen föll man tungt hemma mot Halmstad i en jämn batalj där Maif till stora delar var spelförande. Dessförinnan stod man upp väl även i bortamötet mot Djurgården, men även där kammade man noll.

Anders Torstenssons Mjällby är seriens klart målsnålaste lag efter tio omgångar och det har varit tydligt vad som är lagets styrka respektive svaghet. Defensivt är man väldigt solida med sin fembackslinje, men det har varit på bekostnad av att ofta blir för baktunga.

IFK Göteborg och Mjällby möttes senast på Strandvallen i höstas. Då vann gästerna med hela 4-1, men när de nu möts igen har jag svårt att se att det kommer bli så målrikt.

Blåvitt befinner sig i ett pressat läge, men spelmässigt har man haft en positiv utveckling på sistone. Mot Häcken räckte man inte till, men här bör man ha betydligt bättre chanser att ta tre poäng. Det går nog till och med att hävda att det här är en måstematch för IFK Göteborg. För när annars ska man vinna om inte på hemmaplan mot Mjällby.

Detta är också ett läge som Mjällby trivs med. Att slå ur underläge och förstöra för de större klubbarna. Jag räknar med att Maif kommer vara solida bakåt även i den här matchen och att det kommer bli en jämn batalj. Mitt spel blir att det görs under 2.5 mål totalt till 1.76 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.76
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 15:00, lördag 3 juni 2023
TV: 
Stream:  Discovery+