Speltips IFK Göteborg – Varberg 10/7: Ångestmöte

Martin Efvergren Publicerat: 10 juli 2023

Viktiga poäng står på spel när nästjumbon IFK Göteborg tar emot Varbergs BoIS i den 14:e omgången av Allsvenskan. Matchen spelas måndag den 10 juli 2023 med avspark kl 19:00 på Gamla Ullevi.

IFK Göteborg – Varberg

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

IFK Göteborg har försatt sig i en riktig knipa och nu är det upp till dansken Jens Askou att försöka reda ut det hela. Med snart halva säsongen spelad ligger man näst sist i tabellen och nu väntar en måstematch mot jumbon Varberg.

Blåvitt har endast vunnit en av tretton seriematcher så här långt och nu måste man snarast hitta ett sätt att vinna fotbollsmatcher. Spelmässigt har man tagit steg i rätt riktning, men spetsen framåt har saknats.

I Askous första tävlingsmatch mot Halmstad på Örjans Vall förra helgen gick man mållösa för tredje seriematchen i rad då det hela slutade 0-0. IFK Göteborg har därmed gjort elva mål totalt varav sex av dessa gjordes i utklassningen mot Degerfors i början av maj.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Blåvitt är mest pressade

För Varbergs BoIS ser läget än värre ut då man ännu inte har vunnit någon match i allsvenskan den här säsongen. Därtill har man tappat sin gudfader Joakim Persson, vilket gör att den tidigare akademichefen Martin Skogman nu leder laget tillsvidare.

I återstarten förra helgen stod Varberg för en tapper insats i bortamötet mot Djurgården, men var aldrig speciellt nära att få med sig poäng. Det slutade med en hedersam 2-0-förlust och därmed har man endast tagit en poäng på de åtta senaste matcherna. Totalt har man skrapat ihop fem poäng på tretton matcher.

Senast IFK Göteborg och Varbergs Bois möttes var på Påskbergsvallen i höstas. Då vann de förstnämnda med 4-0 och Blåvitt gäller nu också som favoriter till omkring 1.62 gånger insatsen.

Till skillnad från Varberg så har IFK Göteborg fått in en meriterad tränare och ett par intressanta nyförvärv som bör kunna lyfta laget. Samtidigt är de mer pressade att vinna och skulle det inte bli tre poäng här kan man fråga sig när Blåvitt ska kunna vinna.

Vi har nu att göra med två lag som saknar självförtroende och som har haft väldigt svårt att göra mål. Mycket talar förstås till Göteborgs fördel, men Varberg lär inte ge något till skänks. Jag räknar med att det blir en tät tillställning och mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 1.88 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet- Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.88
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, måndag 10 juli 2023
TV: 
Stream:  Discovery+