Speltips, IFK Norrköping – AIK 17/4: 1X2-tecken plockas från toppfajten

Spelbloggare Publicerat: 16 april 2016

De allsvenska titelaspiranterna, mästarklubben IFK Norrköping och AIK, drabbar samman på Östgötaporten och ett visst 1X2-tecken borde då vara nära till hands.

Nära på fullsatt, ett stort bortafölje och två titelaspiranter med fin form – det är bäddat för en rejäl fotbollsfest på Östgötaporten.

Mästarna IFK förlorade förvisso deras premiärfajt, borta mot titelfavoriten Malmö, med 1-3, men det var siffror som lika väl hade kunnat vara de omvända – spelet och chansfördelningen var helt jämn och även domaren hade en avgörande roll i det hela. Därefter sopades Kalmar undan med 4-1 och nu senast kunde tre nya, färska pinnar firas in efter att nyförvärvet Sebastian Andersson lobbade in 2-1-baljan mot Häcken i den 95:e (!) matchminuten.

Gästande AIK har kanske inte presterat på bästa möjliga nivå, men visar i alla fall fina intentioner. En pinne blev det i premiären mot Sundsvall och detsamma mot Blåvitt nu senast. Däremellan tre pinnar in på kontot borta mot Östersund. Kanske har man varit förtjänta av ett ännu bättre facit? Efter premiären har det i alla fall sett bra ut…

Tätt och jämnt – kryss?

Givetvis ska och är Norrköping favoriter såhär på hemmaplan, men det skulle inte alls förvåna om AIK plockade hem en pinne till Solna och Friends Arena. Krysset känns som en mycket möjlig utgång av den här toppfajten – absolut så att 3,70 x smeten motiverar ett placerat spel.

AIK:s försvarsspel var under all kritik mot Blåvitt, men framåt var man vassa – som också resultatet, 3-3, antyder. Räknar med ett mer tillbakalutat AIK nu. I grund och botten har de också en stark försvarslinje.

Emir Kujovic kommer inte att medverka för IFK, vilket är ett avbräck deluxe. Tappas en hel del udd utan honom och det betyder att AIK sannolikt får det bra mycket enklare att hantera sina motståndares attacker.

Glasklart är i alla fall att det här kommer bli en tät batalj – och då är förstås krysset nära till hands… Polletter – in!

Speltips:

Speltips: Oavgjort, rakt kryss
Odds: 3,70 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 15:00, söndag 17/4
TV:  viasatsport logo cmorelivefyra logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: