Speltips IFK Norrköping – BP 3/6: Uppstickarmöte

Martin Efvergren Publicerat: 3 juni 2023

Uppstickarlagen IFK Norrköping och BP gör upp i den elfte omgången av Allsvenskan. Matchen spelas lördag den 3 juni 2023 med avspark kl 17:30.

IFK Norrköping – BP

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det var många experter som var osäkra på var IFK Norrköping stod inför säsongen. Så gott som ingen hade tippat att de skulle ha något med toppstriden att göra. Med det i beaktning har Peking, totalt sett, varit en positiv överraskning. Frågan är nu om man kan hitta åter till vinnarspåret efter två raka, tunga, förluster.

För två veckor sedan föll man, fullt rättvist, med 2-1 i toppmötet hemma mot Elfsborg. Detta sedan man tappat ledningen i matchens slutskede. Förra helgen upprepades samma scenario i bortamötet mot Kalmar FF. Man har då en 1-0-ledning fram till den 87:e minuten då hemmalaget kvitterar. På tilläggstid släpper man sedan in även 2-1.

De två förlusterna till trots ligger man ändå på en femte plats i tabellen med chans att gå förbi fyran Djurgården som har en match mer spelad.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Jämnare än förväntat

BP var än mer nederlagstippade än Norrköping inför säsongen, men efter tio omgångar har man definitivt bevisat att man har i allsvenskan att göra. De är med sina 16 inspelade poäng en poäng efter Peking i tabellen.

Mellberg/Engelmarks manskap inledde säsongen med tre raka förluster och vid det laget var de väl så gott som uträknade av många. Men här visade BP styrka då man reste sig på ett imponerande sätt.

Inför förra helgens hemmamöte mot Sirius hade man fem segrar och ett kryss på de sex föregående matcherna. Där tog dock den sviten slut då man föll med 2-1 i en jämn och mindre välspelad match på Grimsta IP.

IFK Norrköping gäller nu som relativt klara favoriter inför det här mötet. Ett rakt spel på hemmalaget ger omkring 1.78 gånger insatsen.

Vi har alltså att göra med två lag som totalt sett överraskat positivt, men som eventuellt tappat sitt momentum. Norrköping är rättmätiga favoriter, men mitt tycke är BP något undervärderade här. De förstnämnda har blivit mer av ett kontringslag under Glen Riddersholm, men här förväntas man föra matchen. Det kan innebära att det blir en matchbild som gynnar BP.

Hursomhelst har båda lagen gjort mål i både BP:s och Norrköpings tre senaste matcher och jag finner anledning att tro att det scenariot upprepar sig. Mitt spel blir att båda lagen gör mål till 1.76 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 1.76
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 17:30, lördag 3 juni 2023
TV: 
Stream:  Discovery+