Speltips IFK Norrköping – GIF Sundsvall 23/5: Upplagt för mål

Spelbloggare Publicerat: 22 maj 2018

En viss reaktion har vi fått de från GIF Sundsvalls håll, men framåt fortsätter de såra motståndarna på djupet. När ett IFK Norrköping med offensiv approach besöks på Östgötaporten är målen återigen nära till hands.

Om IFK Norrköping vill bli en del av den allsvenska titelstriden är det enbart tre pinnar som räknas här – som alltid i den här typen av matcher, mot klart mindre namnstarkt motstånd. Och det mesta talar väl också för en trea här?

Med matchen mindre spelad än både tabelltvåan AIK och serieledande Hammarby, har IFK inför vad som komma skall här tre respektive sex poäng upp till dem. Gäller att leverera nu, eller ja: fortsätta leverera.

Efter praktfiaskot till en 1-2-förlust mot Trelleborg, som ni säkert minns, har Norrköping radat upp tre raka vinster – i tuffa matcher. Såväl Östersund som IFK Göteborg har värjts undan på bortaplan och nu senast även Dalkurd hemma. Dessa vinster har dessutom alla kommit med två baljors marginal.

”Giffarna” var ett av seriens stora utropstecken i upptakten, men inte helt oväntat har en liten reaktion kommit som ett brev på posten – även om det fortsatt ser bra ut på flera fronter.

Sist i raden åkte Sundsvall på en 2-3-förlust när de gästades av Östersund och under maj månad har det även blivit en uddamålstorsk mot serieledande Hammarby. Däremellan dock en 3-0-kross av Brommapojkarna.

Mål åt båda håll

Luras inte helt av Norrköping och deras föregående resultat – spelet ser det facto klart sämre ut och vinsterna känns inte sällan oförtjänta. Beroende på hur man vrider och vänder på det hela kan det ses såväl som en styrka som svaghet; att vinna fastän det är sisådär med spelet…

Med den offensiva approachen som IFK har, samt att spelet trots allt inte sett så pass bra ut, borde det bädda för ”Giffarna” att åtminstone såra dem. Pryda målprotokollet, kort och enkelt.

Sundsvall har målat i alla åtta matcher sedan premiären mot Örebro SK och det hela, både framåt och bakåt, har eskalerat på sistone. Se bara på 2-3-förlusten mot ÖFK och 3-4-ditot mot Hammarby…

Här saknar bortalaget deras stjärnförvärv, Ciércoles, efter att han fyllt sin varningskvot. Det är förvisso en spelare med offensiv kapacitet, men känslan är att hans frånvaro borde påverka lika mycket åt andra hållet när det skapas ett stort tomrum på mittfältet. Balansen rubbas.

Är det inte som upplagt för mål här? Det menar i alla fall vi.

BLGM-spelet tas till 1,70x hos William Hill.

  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 1,70 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kronor bonus!)
Spelstopp: 19:00, onsdag 23/5
TV:  cmoresport logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.