Speltips IFK Norrköping – Halmstad 10/7: Tät tillställning

Martin Efvergren Publicerat: 10 juli 2023

IFK Norrköping gästas av Halmstads BK i den 14:e omgången av Allsvenskan. Matchen spelas måndag den 10 juli 2023 med avspark kl 19:00.

IFK Norrköping – Halmstad

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

IFK Norrköping inledde säsongen piggt, men deras framfart mattades av ordentligt under den senare delen av våren. Man har nu bara tagit två poäng på de fem senaste matcherna och totalt har man tagit 19 poäng på 13 matcher. Därmed är man en poäng efter Halmstad som har lika många matcher spelade.

Norrköpings insats i återstarten hemma mot BK Häcken förra helgen lovade emellertid gott. Man höll då jämna steg med de regerande mästarna i en match som slutade 2-2. På pappret ser man dock inte lika vassa ut framåt sedan man tappat Arnor Sigurdsson. Kanske kan det emellertid innebära att andra, såsom den talangfulle dansken Victor Lind, kan ta ett större ansvar.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett svårforcerat Halmstad

Nykomlingen Halmstads BK har verkligen visat att man är tillbaka i allsvenskan för att stanna den här gången. Det är en imponerande som man har gjort under Magnus Haglunds ledning då man knutit näven i fickan efter degraderingen för två år sedan och kommit tillbaka starkare än på mycket länge.

HBK har, bortsett från 6-1-förlusten mot Elfsborg, sett stabila ut genom hela säsongen där segrarna mot Djurgården och Häcken sticker ut mest. På de fyra sista matcherna innan uppehållet tog man tio poäng och totalt har man spelat ihop 20 poäng på 13 matcher. I återstarten stod man sedan för en solid insats då man spelade 0-0 mot IFK Göteborg på Örjans Vall.

IFK Norrköping och Halmstad har nu chansen att haka på toppskiktet av tabellen och det är de förstnämnda som gäller som favoriter. Ett rakt spel på hemmalaget ger omkring dubbla insatsen tillbaka.

Att Peking är favoriter på hemmaplan är förståeligt, men Halmstad har varit starka även på bortaplan. Man kommer till den här med matchen med tre raka bortasegrar i ryggen och ett självförtroende som torde vara på topp. Som jag ser det kan HBK mycket väl få med sig poäng från det här mötet.

Halmstad har endast släppt in ett mål på sina fyra senaste matcher och jag tror att man kommer hålla ihop det på ett bra sätt även här. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 1.89 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet- Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.89
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, måndag 10 juli 2023
TV: 
Stream:  Discovery+