Speltips, IFK Norrköping – Halmstad 25/10: Stor hörnpotential

Spelbloggare Publicerat: 24 oktober 2015

Vi har en klar matchbild uppmålad för oss inför söndagens allsvenska batalj mellan guldjagande IFK Norrköping och nedflyttningsklara Halmstad och den talar för – hörnor.

Janne Jönsson och hans Halmstad förtjänar enormt cred. Jobbar med små resurser, ekonomiskt samt i truppen. Blott tre vinster, 18 pinnar på 28 matcher är förstås inte bra – men de jobbar alltid hårt, sliter och vill mycket. Kan säkert bli bra nu när man får vända om nere i Superettan…

Målskyttet är det stora problemet, bristen på offensiva kvalitéer. 18 mål framåt är minst i hela serien, men den siffran hade säkert varit lite större om man haft Matthew Rusike under hela spelåret. Tre baljor på nio matcher för hans del, skapar ofta intressanta situationer på egen hand – klassanfallare.

Inte trevligare för tillfället möjligen, men en mer önskvärd sits sitter Norrköping i – som seriens största, positiva överraskning har man varit uppe och fajtats i toppen under hela spelåret och toppar just nu serien, två plusmål före AIK och en pinne före Blåvitt. Här ska tre pinnar bara hämtas in, annars kan titelchansen vinkas adjö till.

Sju allsvenska vinster i följd hade Janne Anderssons mannar radat upp innan 2-3-förlusten borta över Elfsborg nu senast. Tufft att få sviten bruten – katastrof ska det dock inte vara; man är ju fortfarande etta i tabellen.

Värdens trupp är hel, frisk och kry. Positiva besked. Gästerna saknar Jesper Westerberg – en av få spelare som spelat varenda allsvenska match under året – på grund av avstängning. Annars okej truppsituation.

Överspelet synas

Oavsett om kontraktet är kört är det en sak som Halmstad alltid visat och visar upp – hjärta. Faktum är att man stått för tre matcher i följd som varit kalasbra; 0-0 mot Malmö, 1-1 mot Blåvitt och 0-1 mot AIK. Bara att höja på hatten, det är oerhört starkt.

En av orsakerna till de senaste succéerna (nåja) är att man justerat lite i spelsystemet; är ännu mer defensivt balanserade och spelar bara med en anfallare. Ser inte varför man skulle förändra på det nu när ännu en toppmotståndare väntar.

Detta har inneburit att man är extremt svåra att få hål på, även fast man närmast faller ner i knät på egen keeper. Motståndarna har fått inneha ett stort bollinnehav och spela runt straffområdet – ett recept som inneburit hörnkavalkader för dem.

4-7, 5-11, 3-5 har de senaste ”hörnmatcherna” slutat. Släpps till en hel del, men man har också bidragit till att höja statistiken en hel del. 12 hörnor på tre matcher mot toppmotstånd är fler än vad som annars rimligen kan väntas. Sju raka av HBK:s senaste matcher har bjudit på minst 11 hörnor. Merparten av IFK:s senaste också passerat det antalet.

Kan förstås bli så att IFK hittar rätt direkt och totalt kör över Halmstad – då minskar också möjligheterna för hörnor, men 1,83x för över 10,5 hörnor (asian handicap) är för bra för att inte investera i.

Speltips:

Speltips: Över 10,5 hörnor (asian handicap)
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 17:00, söndag 25/10
TV:  cmoresport logo cmorelivetre logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo cmoreplay logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Norrköping 1,16 bwin logo
Oavgjort 8,50 unibet logo
Halmstad 21,00 titanbet logo
Över 2,5 mål 1,42
Under 2,5 mål 2,95 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: