Speltips, IFK Norrköping – Hammarby 26/4: Favorit i fara eller en stark sådan?

Spelbloggare Publicerat: 24 april 2016

Tisdagen bjuder på en allsvensk fajt – mellan Norrköping och Hammarby. Matchen ska spelas på Östgötaporten och vi plockar ett spelobjekt till närmare dubbelt betalt. Är IFK en favorit i fara eller en stark sådan?

Mestadels positiva besked har lämnats av mästarna IFK, som vunnit tre och förlorat två matcher hittills, men då har man också varit förtjänta av mer. Dock oroande med en uddamålstorsk borta mot Falkenberg, som dessförinnan inte hade plockat en enda pinne, senast. Nio pinnar på fem matcher är dock ett acceptabelt facit och till serieledande – hör och häpna – GIF Sundsvall och J-Södra skiljer endast en pinne.

Och ännu en pinne under just IFK, där hittar vi Hammarby. Stockholmarna inledde knackigt, plockade därefter två meriterande vinster, bland annat i derbyt mot Djurgården, men höll på att förlora hemma över nämnda Jönköping Södra förra veckan – ett självmål i den fjärde stopptidsminuten räddade däremot upp det hela till ett kryss.

Klasskillnad

Ojämna prestationer åt båda håll i starten av Allsvenskan, men IFK har imponerat klart mer än vad tabellen antyder – en poängs skillnad mellan lagen – och slår alltid hårt hemma Östgötaportens plastmatta. Alla tre matcher på plast har vunnits, de två på naturgräs förlorats.

Allt som allt bör det vara toppen mot mitten – på sin höjd? – också. Klasskillnad ska med andra ord råda.

Emir Kujovic saknas för värden, men de har visat att det offensiva maskineriet kan rulla på bra även utan honom. Stort minus också att keepern David Mitov Nilsson blir borta för resten av spelåret. Hammarby får tillbaka Stefan Batan, vilket är ett oerhört positivt besked.

Hur som helst ska det inte behöva betyda skillnaden mellan hemmavinst och de andra två tecknen på Östgötaporten. Känns som att mästarna, framförallt på hemmaplan, kommer bli extremt svåra att handskas med för de allsvenska konkurrenterna.

Raka ettan spelas till 1,95x hos Redbet. Borde vara spelbar åtminstone tio punkter ner. Stort värde alltså, menar vi.

Speltips:

Speltips: IFK Norrköping vinner, rak etta
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Redbet (Unik: 2 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:30, tisdag 26/4
TV:  cmoresport logo cmorelivetre logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: