Speltips, IFK Norrköping – IFK Göteborg 19/7: Tätt och jämnt toppmöte?

Spelbloggare Publicerat: 18 juli 2015

Allsvenskan vänder och serieledande IFK Göteborg gästar IFK Norrköping på Nya Parken. När lagen möttes förra veckan slutade det mållöst – ännu en tajt batalj väntar? 

Seriefinalen inför ett fullsatt Gamla Ullevi slutade alltså 0-0. En del målchanser skapades, men över det hela var det en tillknäppt batalj vi bjöds på – inte helt oväntat kanske. Resultatet får också betraktas som rättvist samt okej för båda parter.

Nu är det däremot inte en seriefinal; i och med det oavgjorda resultatet och att Elfsborg vann sin match samma omgång – passerades Norrköping av den nämnda konkurrenten i tabellen. Dock är det bara tre mål som skiljer dem åt när de står på samma poäng och båda har tre pinnar upp till just Blåvitt. Ett rejält toppmöte, i alla meningar, väntar med andra ord.

– Jätteroligt. Att spela hemma är alltid roligt men det är häftigt. Det finns inga beställningsjobb i fotbollen men det finns inget av det vi gör i träning eller i övrigt som tyder på en vikande form. Jag tror vi gör det bra imorgon också så vi får se hur långt det räcker, säger Norrköpingtränaren Janne Andersson till klubbens hemsida inför matchen.

Nytt kryss?

Det är också seriens två, tillsammans med Djurgården, formstarkaste parter. Norrköping har 11 matcher efter varandra utan förlust och Göteborg mäktar med 14, dock har de fler oavgjorda i denna rad så det jämnar ut sig. De här förlustfria trenderna tror jag kan förlängas efter denna toppbatalj, min klara tanke är – oavgjort.

För det första tror jag att båda parter, på förhand, skulle vara nöjda med en pinne. Norrköping kan ju förvisso hämta in avståndet upp till Blåvitt, men man kommer sannolikt inte pusha upp positionerna alltför högt om det står oavgjort en bit in i andra halvlek – det vore ingenting annat än naivt mot ett mycket kontringsstarkt Göteborg.

Matchbilden borde också likna den från förra veckan; tillknäppt och de få målchanserna som skapades var delade åt båda håll. Tänker också att bortalaget, i och med att de bara fått vila tre dagar sedan EL-matchen senast, medvetet vill dra ner tempot i matchen. Därmed ännu mer tillknäppt att vänta?

Framåt förlorar dessutom värden spets i och med Christoffer Nymans skada som han åkte på i det förra mötet mellan parterna.

Bara skriker oavgjort och krysset spelas till 3,45x hos Redbet.

Speltips:

Speltips: Oavgjort
Odds: 3,45 (Jämför alla odds)
Bolag: Redbet (1 200 kr bonus)
Spelstopp: 15:00, lördag 19/7
TV: cmoresport logo cmorelivetre logo (TV-tablå)
Stream: viaplay logo cmoreplay logo tv4sport logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Norrköping 2,50 betsson logo
Oavgjort 3,45 redbet logo
Göteborg 3,05 redbet logo
Över 2,5 mål 2,05 ladbrokes logo
Under 2,5 mål 1,84 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: