Speltips inför Aalborg – Silkeborg 29/7: För stor favorit

Simon Pålsson Publicerat: 29 juli 2019

Det blir ett spel som går emot favoriten inför matchen mellan Aalborg och Silkeborg i den tredje omgången av danska Superligan måndagskvällen den 29 juli 2019.

Annons:

Som bekant spelar den danska ligafotbollen ett lite annorlunda system än vad den svenska gör, varpå vi så här mitt i sommaren bara är ett par omgångar in på säsongen. Det är alltså höst-vår som gäller, likt i stora delar av Europa, i den danska fotbollen.

Det gör att vi i det här skedet av säsongen bara har ett par lag som sticker ut, medan många fortfarande trampar lite vatten i väntan på den riktiga formen. Aalborg och Silkeborg är två lag som inlett säsongen lite trevande, men som gärna studsar tillbaka så fort det går.

Enligt spelbolagen har vi här en solklar favorit i hemmalaget Aalborg, där det raka spelet på hemmalaget är nere på nivåer som 1,40 gånger pengarna. Ett orimligt odds med tanke på att Silkeborg faktiskt vunnit tre av sina fyra senaste möten med Aalborg i tävlingssammanhang. Det är knappast en slump.

Märk väl att Silkeborg däremot förlorat båda sin öppningsmatcher, men i våra ögon är det ett tecken på att laget nu måste tvingas tänka om och fokusera på att täppa till bakåt. Aalborg lär ligga på, men ett defensivt bortalag är aldrig lätt att bryta igenom.

En för stor favorit

Det ska sägas att det här är två lag som har haft en tendens att spela målrika matcher mot varandra. Över 2,5 mål har varit ett gångbart spel mellan dessa båda lag. Närmare bestämt i åtta av de tio senaste inbördes mötena har vi fått se minst tre mål. Däremot har Aalborg en defensiv trend så här i inledningen av säsongen med underspelet gångbart i båda omgångarna hittills.

Men det här är ingenting som vi ser som relevant för det speltips som vi tänker presentera inför mötet. I vår värld har spelbolagen snarare snöat in sig på tok för mycket på att hemmalaget skulle vara enorma favoriter.

Det finns en hel del frågetecken kring formen hos Silkeborg, men att Aalborg skulle vara i slag för att köra över ett lag på det här sättet inför sin hemmapublik – redan nu, så här tidigt på säsongen – vågar vi motsäga oss. Risken är stor att det blir tightare än så.

Silkeborg +1,5 spelas därför till hela 1,67 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Silkeborg +1,5
Odds:  1,67 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  19:00, måndag 29/7
TV:   viasatultrahd logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.